Afbeelding

Rooise dames winnen eindelijk

Sport

Sint-Oedenrode - De dames van het MHC Sint-Oedenrode hebben eindelijk punten gepakt in de competitie. Het team van coach Jan Kemps wist met 3-1 te winnen van HOD uit Valkenswaard.

Er werd hard getraind afgelopen week. Na de verloren wedstrijd tegen Civicum, vorige week, waren de dames er op gebrand om deze week de punten in Rooi te houden. HOD uit Valkenswaard zou een lastige tegenstander zijn maar het was absoluut niet onmogelijk om punten te pakken. Het moest gaan gebeuren maar dan moest wel iedereen zich voor 150 procent inzetten. Dat waren de wijzen woorden van assistent Hugo van Gent.

Rooi begon fel aan de wedstrijd, maar het was HOD dat de eerste kansen wist te creëren. Via een strafcorner kwam de uitploeg op een 0-1 voorsprong. De Rooise dames lieten hun kopjes echter niet hangen. Er moest nog harder gewerkt gaan worden. Al snel zorgde Floor Rooijakkers voor de gelijkmaker na een mooie actie van Loes van der Heijden. Vlak na rust was het wederom Floor Rooijakkers die het net wist te vinden. Niet veel langer daarna was het de van Schijndel overgekomen Anouk van Nistelrooij die de 3-1 wist te maken. Het was nu zorg om de wedstrijd slim uit te spelen. Dat wisten de Rooise dames te doen. De punten waren eindelijk, verdiend, in eigen huis gebleven. Voor Rooi staan er nu nog drie wedstrijden op het programma voor de winterstop. Uit tegen Oss en Goirle en thuis tegen Boxmeer. Er zal weer hard getraind gaan worden om te zorgen om nog enkele punten te pakken voor de winterstop.