Rianne Koster en Dolly.
Rianne Koster en Dolly.

Ponyamazones succesvol in de Pijnhorst

Algemeen

Sint-Oedenrode - Dit weekend was het laatste weekend van de Nijnselse ruiterdagen. Een indoor dressuurwedstrijd voor pony`s. Het was tevens een selectiewedstrijd voor de indoor kampioenschappen.

De deelnemers van de Nijnselse ruiters en ponyruiters waren zeer succesvol. In de klasse DE L1 behaalde Meyke Foolen met haar pony Cocktail 62.0%, goed voor een vierde prijs. Meike Nooijen behaalde in de klasse AB/L1 de vierde plaats met 59%. Marit Foolen en haar pony Chiara behaalden in de klasse DE/B 60.7%. In de klasse C/B reed Fem Scheepens met haar pony Avoriaz naar 61.7% en dat betekende de vijfde plaats. In de klasse AB/B startten Wieke, Rian en Linde. Wieke Koster en haar pony Dolly behaalden 61.2%. Linde Nooijen en haar pony Fire Face behaalden 82.8% en de derde prijs. Tenslotte Rian Koster en de pony Dolly. Zij werden door de jury beloond met 64.5% en een tweede prijs.
Noortje Gevers startte dit weekend in manege de Peelbergen met het paard Fleur op een selectie wedstrijd voor Jumping Amsterdam. Noortje en Fleur wonnen de wedstrijd, want ze waren in de barrage ruim twee seconden sneller dan de rest. Hiermee was ook het startbewijs voor Jumping Amsterdam binnen. Eerder dit weekend waren Noortje en Fleur al succesvol in De Mortel. Ze eindigden met een vierde prijs in het springen klasse Z. Martijn van Stiphout startte zijn paard Hannibal ook in De Mortel. Deze combinatie sloot het springen klasse L winnend af. Vorige week was Martijns zus Marloes ook al zeer succesvol in het dorp. Marloes won de klasse M2 dressuur met haar paard Figaro met een score van 65.7%. Kelly van de Heijden startte dit weekend haar paard Winner voor de eerste keer op wedstrijd in de klasse L1. De jury was content en beloonde de proef met 67.7% en een eerste prijs. In de klasse ZZ licht startte Kelly haar paard Evita en ook deze combinatie eindigde met een eerste prijs. Marwin van den Nieuwenhuijzen startte zijn paarden dit weekend op Indoor Wierden. Op vrijdagavond eindigde Marwin en het paard Eton met een derde prijs in een 1.40m CSI2* wedstrijd.