Afbeelding

VV Nijnsel/TVE onderuit in matige pot

Algemeen

Nijnsel - Nijnsel/TVE Reclame kreeg deze zondag bezoek van Vianen Vooruit, niet die van de grote rotonde voor Utrecht maar van het kerkdorp van Cuijk met maar liefst 1250 inwoners. De in het roodwit gestoken tegenstanders begonnen goed aan de wedstrijd en combineerden naar hartenlust zonder overigens veel gevaar te stichten.

De thuisploeg zette daar niet bijster veel tegenover. De passing was matig, het spel slordig en men verscheen zelden voor het vijandelijke doel. Het zag er dan ook alleszins naar uit dat er een 'Frits van Turenhout tussenstand' op het scorebord zou verschijnen maar de gasten dachten daar echter anders over. Na een puike voorzet van links nam een voorwaartse van Vianen Vooruit de bal, zoals dat heet, direct op de pantoffel en de bal zeilde onhoudbaar voor de Nijnselse goalie in het doel : 0-1. Een vervelende ruststand.
Na de kostelijke shunga geisha organica thee van theoloog L.A. Verhoeven werden de bakens verzet en ging Nijnsel furieus van start. Het doel van de gastheren werd voortdurend bestookt maar de finesse ontbrak. En dan kan het gebeuren dat je in de tegenstoot in het mes loopt, zo overkwam de thuisploeg. Een speler van Vianen Vooruit leverde een welhaast perfecte kopbal af die, opnieuw onhoudbaar, in het doel zeilde. Lastig. Nijnsel ging echter niet bij de bekende pakken neerzitten en de druk op het vijandelijke doel werd nog verder opgevoerd. Nijnsels beste aanvaller Arjan van Zutphen werd onreglementair gestuit in de zestien maar de bal werd er net buiten gelegd. In de 88e minuut leverde het offensief alsnog het gewenste succes op en Rick van der Vleuten verkleinde de marge tot 1-2. Vervolgens was het bij de bezoekers 'vrouwen en kinderen eerst' en alle ballen werden weggeroeid. Ook hadden zij op zaterdag blijkbaar een bezoek gebracht aan een voorstelling van het Zwanenmeer want de spelers vielen bij bosjes neer op het veld wat bij de thuisploeg de nodige irritatie opleverde en uit haar ritme haalde. Toen net voor tijd ook nog Tom ten Broeke van Nijnsel uit de wedstrijd werd geschopt, wat raar genoeg de verkeerde kleur kaart opleverde, doofde het vuur bij Nijnsel en was de tweede nederlaag in deze competitie een feit.
Aanstaande zondag is Heren 1 vrij en heeft het management alle tijd om te bedenken hoe het de week daarna het onderaan bengelende Boekel Sport in een uitwedstrijd het beste kan bestrijden.