Afbeelding

Rooise ruiters in de prijzen

Sport

Sint-Oedenrode - De Rooise ruiters en ponyruiters waren afgelopen weekend op meerdere concoursen uitgekomen. Zowel bij de dressuur- als de springwedstrijden werden mooie resultaten binnengehaald.

De pony's van Tessy van der Velden Jonkers waren afgelopen weekend volop actief. Op Zaterdag had Romee van de Biggelaar een dressuurwedstrijd gereden met Tiësto. Ze had 187 punten en een knappe 1e plaats. Zondag mocht Tiësto zich opnieuw gaan bewijzen op de tweede selectiewedstrijd springen voor pony's bij manege Meulendijks in Geldrop. Romee van de Biggelaar en Tessy van der Velden Jonkers hadden allebei prijs met Tiësto in de klasse AB-B. Romee had de derde prijs met 78 stijlpunten en Tessy was vierde geworden met 76 stijlpunten. Voor de selectie was Romee tweede en Tessy derde. Weer een weekend vol met bekers en rozetten.

Afgelopen weekenden was springruiter Julia Geers succesvol met haar paarden Darwin en Fleur Donja. Op 15 oktober volbracht zij twee foutloze rondjes in de klasse M, wat beloond werd met een vijfde prijs. Een paar dagen later op 18 oktober kwam zij met haar paard Darwin aan de start bij de eerste competitie van de Masters Diervoerders in Berlicum. Dit keer ook twee foutloze rondes in de klasse Z, waarmee zij welverdiend de eerste prijs heeft behaald! En ook op 22 oktober kwam zij uit met haar paard Fleur Donja in de klasse M en nam zij de zesde plaats in. Afgelopen weekend kregen haar paarden even rust, om op het volgende concours weer te kunnen scoren!

Na een succesvolle selectiewedstrijd in Sint-Oedenrode ging Lieke van den Eertwegh op 19 oktober naar de dressuurwedstrijd in Uden. Hier reed zij een goede proef in de klasse B. Deze werd beloond met een tweede plaats met maar liefst 199,5 punten!

Komend weekend wordt de derde dressuur selectiewedstrijd voor de ponyruiters gehouden in Manege de Pijnhorst.