Boskant doet zichzelf tekort

Sint-Oedenrode - Met de wedstrijden van het voorbije seizoen in het achterhoofd zou een 1-1 resultaat in een uitwedstrijd tegen Boxtel vooraf als verdienstelijk kunnen worden beschouwd. Toch had er deze keer meer ingezeten. Boskant was lange tijd de bovenliggende partij, kreeg voldoende kansen, maar wist die niet, behoudens één, om te zetten in doelpunten.

De gelijkmaker in de 82e minuut gaf Boxtel zelfs extra energie, zodat Boskant de laatste minuten alle zeilen moest bij zetten om in ieder geval de 1-1 nog over de streep te trekken. De eerste 20 minuten was een periode van aftasten. Boskant aanvallend, op zoek naar een voorsprong, Boxtel, ook aanvallend, maar dan wel gedoseerd en vanuit een gesloten verdediging. Pas in de 20e minuut leverde dat een eerste kansje op voor Boskant via Maikel Merks, die z'n voorzet net voorlangs zag gaan. Drie minuten later was de thuisclub aan de beurt, maar doelman Vincent Staals reageerde attent na een scherp genomen hoekschop. In de 33e minuut leek de 0-1 in de maak. Een slechte uittrap van Boxtel doelman Tommie Verhagen belandde bij Emiel van den Elsen, die weliswaar meteen richting open doel schoot, maar helaas z'n vizier te hoog had afgesteld. Na wat kleinere kansen leek het in de 38e minuut toch te gebeuren. Na een goede passeeractie van Maikel Merks werd de bal door hem goed terug gelegd op Brett Veldkamp. Diens inzet werd echter op het laatste nippertje geblokkeerd door een van de Boxtel verdedigers. Met een 0-0 stand werd er dus aan de 2e helft begonnen. Meteen al leverde dat, na een goede pass van Brett Veldkamp, een goede mogelijkheid op voor Maikel Merks, zijn inzet ging echter hoog over. In de 50e minuut ontsnapte Boxtel opnieuw, toen Brett vanuit een draai de bal net naast mikte. Sporadisch deed Boxtel wat terug. In de 55e minuut leverde dat bijna voorsprong op. Na een snelle uitval wist doelman Vincent Staals een inzet van de Boxtel aanval tot corner te verwerken. Een corner die bijna de 1-0 opleverde, maar na wat "grabbelwerk" kreeg Vincent de bal toch onder controle. De inzet van Robin van de Laak, in de 66e minuut, uit een voorzet van rechts, leek een volgende optie, maar kon nog net op tijd door een Boskants been worden geblokkeerd. In de 74e minuut kwam Boskant op voorsprong. Een diepe bal op Maikel Merks werd door hem, na een aantal passerbewegingen, keurig met buitenkant schoen binnengeschoten: 0-1. Natuurlijk verliet Boxtel de verdedigende stellingen, op zoek naar de gelijkmaker. Met succes, want in de 82e minuut was de jonge invaller Lars van Hamond bij de 2e paal attent nadat een voorzet van links door eenieder werd "gemist": 1-1. Het gaf de thuisclub in de laatste minuten vleugels. Boskant liep op dat moment op de tenen, maar wist het 1-1 gelijkspel toch over de streep te trekken! Boskant blijft ondanks (of dankzij) de 1-1 toch nog volop meedoen om de bovenste plaatsen.