Rhode blijft zonder puntverlies

Sint-Oedenrode - Rhode is nog steeds zonder puntenverlies, maar ook tegen Prinses Irene kostte dat wel weer de nodige moeite. Rhode is voor Prinses Irene een Ängstgegner, vorig seizoen waren zij tweemaal kansloos. Maar in begin van de 1e helft was daar niet veel van te merken.

In de tiende minuut leverde dit bijna een doelpunt op, een te zachte terugspeelbal werd opgepikt en tot tweemaal toe ingeschoten. De eerste goede kans kwam voor Rhode in de 24e minuut. Mark van Zanden ging op links door en legde de bal breed op Tim Stewart, die de bal echter niet goed kon raken. In de 36e minuut kreeg Rhode een corner op rechts, die ging voorlangs waar Mart Krüsemann klaar stond om de bal in de voeten van Martijn van Boerdonk te koppen en die schoot de bal boven in de kruising, 1-0.

Prinses Irene wilde zich na rust nog niet zo maar gewonnen geven. En deze strijdlust leverde al direct in de 49e minuut een grote kans op uit een corner. In de 56e minuut was er opnieuw een kans, de bal ging echte net naast. In de 58e minuut ging Kyron Brus op avontuur, maar hij werd in het 16-meter gebied gevloerd. Daan van Dinten mocht het vonnis voltrekken en gaf de keeper geen kans, 2-0. De strijd leek toen even beslist, maar al in de 65e kwam de spanning weer helemaal terug. Een hoge voorzet die eigenlijk helemaal niet gevaarlijk leek ketste via de vuist van de Rooise doelman tot ieders verrassing in de goal, 2-1. Voor Prinses Irene natuurlijk een stimulans om er een schepje boven op te doen. Eerst was er nog een kans voor Martijn van Boerdonk, maar zijn schot werd gestopt. Daarna, in de 75e minuut, was het de beurt aan de gasten. Een voorzet, gegeven vlak voor de achterlijn, werd door een aanvaller binnen gekopt, volgens Rhode buitenspel, maar volgens Prinses Irene niet, en de scheidsrechter gaf Rhode het voordeel van de twijfel. Daarna volgde er nog en spannend kwartier. Prinses Irene had zijn kruit verschoten, maar voor Rhode waren er nog een aantal goede kansen. Kyron Brus schoot bij een actie tot tweemaal op goal, vervolgens was er nog een schot van Geert Oerlemans en een fraaie actie van Koen vd Zanden, maar die leverden allemaal niets op. Eindstand 2-1.

A.s. speelt Rhode de uitwedstrijd tegen de nummer 4 Emplina dat een goede ploeg heeft en zeker een lastige tegenstander zal zijn. Bij winst kan Rhode de eerste periodetitel op gaan halen.