Afbeelding

Op naar het Kind-ouder tennistoernooi

Sport

Sint-Oedenrode - Aankomend weekend 3, 4 en 5 november organiseert de jeugdcommissie van tennisvereniging de Kienehoef voor de 21e keer het kind oudertoernooi. Maar liefst 410 kinderen, papa's, mama's, oma's en opa's strijden om de felbegeerde fotolijstjes welke gemaakt worden van elke poulewinnaar. Door het grote aantal deelnemers is dit wederom het grootste toernooi van de tennisvereniging.

De wedstrijden worden gespeeld op vrijdag 3 november van 18.00 tot 21.00 uur. Op zaterdag 4 november vangen de wedstrijden aan om 12.30 uur en wordt doorgegaan tot ongeveer 21.30 uur. Op zondag 5 november wordt er gespeeld van 10.00 totdat om 15.30 de laatste poulewedstrijden gespeeld gaan worden. Na de laatste wedstrijden volgt een schitterende loterij met 3 hoofdprijzen. Met dank aan de sponsoren. Bij deze loterij zijn er prijsjes voor alle deelnemende kinderen. Na deze schitterende loterij volgt dan de prijsuitreiking, waarna nog lang na "getennist" zal worden door de ouders , opa's en oma's. Dit toernooi is ook een van de gezelligste toernooien van de tennisvereniging. Er zijn kinderen in alle leeftijden van 5 tot ongeveer 44 jaar. Ook bij de ouders is het leeftijdsverschil zeer groot. Een van de oudste deelnemers ouder dan 70 jaar. In een tijdsbestek van 3 dagen worden er meer dan 460 wedstrijden gespeeld van een half uur. De organisatie is erg druk bezig met het indelen van de deelnemers en dan moet er ook nog gekeken worden naar de verschillende leeftijden , speelsterktes en verhinderingen. Bij Cees van de Boer, de trainer bij de vereniging, is dit wel in zeer goede handen. Door de trainingen van de kinderen weet hij de poules voor bijna 99% perfect in te delen.

Voor dit toernooi geldt ook de regel: meedoen is belangrijker dan winnen. Het is echt de moeite waard om even een kijkje te komen nemen a.s. weekend. Tot ziens op het 21e Mooi Rooi Kind Ouder tennis toernooi bij tennisvereniging de Kienehoef.