Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

Ongelukkige nederlaag Attaque 1

Sport

Sint-Oedenrode - Attaque 1 trad aan tegen TTCV Van Herwaarden 3, een onvervalste Meierijstad derby. De Rooise mannen hadden er een gelijkspel uit kunnen slepen, maar deden uiteindelijk zichzelf tekort.

Attaque 1 verwachtte deze avond wat punten te verliezen op directe concurrent Return Oss, die tegen de hekkensluiter aantrad. De achterstand moest alleen niet te groot worden. De start was voor de Veghelse concurrent, die direct 2-0 voor kwamen. Leon Schepens deed wat terug voor Attaque, maar vervolgens werden weer 4 wedstrijden verloren. Twee van die vier wedstrijden hadden gewonnen kunnen worden door Attaque, maar de mannen deden zich hierbij tekort. Dat Attaque meer uit de avond had kunnen halen werd duidelijk toen Dirk Kastelijn en Leon Schepens beiden nog een pot wonnen en de stand terugbrachten tot 3-6. Menno van Os kende echter een moeilijke avond en verloor ook zijn laatste pot. Eindstand: 3-7. De achterstand tot de nummer 4 in de stand bedraagt nu 6 punten, maar met een goede eindspurt is er nog niets beslist.

Attaque 2 nam het op tegen Rally 1, de koploper uit Wijk en Aalburg. Het enige wat Attaque 2 op dit moment kan doen is laten zien dat ze mee kunnen draaien als ze in vorm zijn. Rally is daar een goede tegenstander voor. De tegenstanders hadden al 30 punten in 4 wedstrijden. Attaque 2 liet goed spel zien en de tegenstanders werden zo hier en daar in verlegenheid gebracht, maar uiteindelijk liet Rally toch zien waarom ze koploper waren. Leon Huijberts, Burt van Geffen en Peter Verhagen wonnen allen 1 partij en dus was de uitslag 3-7. Attaque 2 staat er nog steeds belabberd voor, maar 8 punten klinkt al wat beter dan de 5 die ze voor de avond hadden.

Attaque 3 had vrijdagavond maar 1 doel: winnen, en ruim ook. Dit moest gebeuren tegen OTTC 5. De Ossenaren stonden na 3 wedstrijden onderaan met 11 punten, 7 minder dan de Rooise talenten. Voor de wedstrijd überhaupt begonnen was stond het al 3-0. OTTC had personele problemen en kwam met 2 man aan de start. De rest van de avond was Attaque 3 ook duidelijk de sterkere ploeg en Stefan Kerk en Cliff van Driel kwamen in hun 2 partijen nauwelijks in de problemen. Anne van de Sande had het wat moeilijker en moest als enige Rooinaar 1 nederlaag incasseren. Na 7 partijen was de einduitslag 9-1. Attaque 3 doet hiermee hele goede zaken. De voorsprong op nummer 2 ROTAC 3 is nu 5 punten. Een grote stap richting het kampioenschap is gezet.