Afbeelding

Nijnsel houdt stand in Berghem

Sport

Sint-Oedenrode - Berghem heeft maar liefst 10.000 inwoners en telt daarom ook de nodige voetballers. De beste van deze voetballers voetbalden afgelopen zondag tegen de beste voetballers van Nijnsel. Nijnsel nam de koppositie in en de thuisclub bengelde ergens onderin; zij toonde de afgelopen zondagen iets te veel fysieke inzet en dat levert in de regel wat schorsingen op.

Toen de wedstrijd een kwartier liep kreeg Nijnsel een ingooi. Deze werd snel genomen, gevolgd door een kopbal met als gevolg dat Rick van der Vleuten van de bezoekers plotseling voor de keeper verscheen. Hij faalde niet en liet koelbloedig de verdiende 0-1 voorsprong aantekenen. Amper een kwartier later opnieuw een ingooi maar nu voor de gastheren Berghem Sport. Deze resulteerde in een voorzet die een schot op goal opleverde. Doelman Youri Dortmans pareerde het schot met verve maar de rebound ging er alsnog in: 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee golfde het spel op en neer en werd het ook wat grimmiger. Kansen aan beide zijden maar de voorwaartsen wisten het net niet meer te laten bollen, met als gevolg een gelijkspel waar beide ploegen genoegen mee moesten en ook wilden nemen. Aanstaande zondag komt Vianen Vooruit op bezoek in Nijnsel, wederzijdse onbekendheid. Vandaar een oproep aan alle supporters: zorg dat je erbij bent. De spelers willen graag hun goede positie op de ranglijst consolideren en de trouwe bezoekers een mooie pot voorschotelen. Nijnsel VR1 boekte een verdiende en belangrijke thuisoverwinning tegen de dames van Hurwenen en Rossum Combinatie: 4-1.