Afbeelding

Het regent prijzen bij de Rooise Ruiters

Sport

Sint-Oedenrode - Het winterseizoen is nog maar net begonnen en de prijzen stromen al weer binnen. Afgelopen twee weekenden kwamen de Rooise Ruiters en Ponyruiters op meerdere wedstrijden uit. In manege De Pijnhorst werden selectiewedstrijden georganiseerd voor dressuur paarden en springen voor zowel paarden als pony's.

Het weekend van 14 en 15 oktober gingen de dressuurruiters veelbelovend van start in manege De Pijnhorst. In de klasse B wist Bente Voorn direct de eerste plaats in te nemen! Met haar paard Jtamalia Z (ook luisterend naar 'Jammie') reed zij een nette proef en werd zij beloond met maar liefst 205,5 punten. De concurrentie in deze klasse was met de vele deelnemers groot. Maar ook Lieke van den Eertwegh wist in deze klasse een mooie vijfde prijs te behalen. Daarnaast was Michelle Bakx met haar paard Golden Tulip succesvol. Zij nam in de klasse M1 de vierde prijs mee naar huis. De ponyruiter Tessy van der Velden Jonkers hield vast aan haar succesvolle start van de eerste dressuur selectiewedstrijd. Dit keer was zij tweede met haar vos Pepper met maar liefst 205,5 punten.

Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober werd in de manage De Pijnhorst de eerste springselectiewedstrijd voor zowel de paarden als de pony's georganiseerd. Ook hier verscheen Tessy van der Velden Jonkers aan de start. Ze heeft hierbij haar spring-debuut gemaakt. Ze wist met haar pony Tiësto een mooie 2e plaats te veroveren. Op de voet werd zij gevolgd door Liv van den Berk. Zij reed met haar pony Debbie het parcours zeer goed rond en dit werd beloond met een mooie vierde plek. Bij de paarden wisten de springruiters in elke rubriek een mooi resultaat te behalen. In de klasse B had Nienke Theuns met het paard Eugenique twee mooie foutloze ronden gesprongen en werd zesde. In dezelfde klasse nam Bo van Gorkum met Noami een elfde plaats in. In de klasse L werd Pleun van der Vleuten met haar paard Gerdina zesde en Sanny van der Velden met Esta tiende. In de klasse M nam Peter van Gaal met zijn Finito een negende plek in. Belle van Breugel sluit met haar paard Capistrano de rij in de hoogste klasse Z. Zij werd vijfde. Daarnaast werd er ook gereden tijdens het springconcours in Berlicum op 18 oktober. Marloes Merks startte met haar paard Dora Bella in de klasse L en wist een knappe tweede prijs te behalen.