Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

"11-11 op z'n skônst"

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op zaterdag 11-11 is het weer zover. De start van het carnavals Seizoen 2017/2018 gaat dan van start in "Grand café De Beurs". Ieder jaar wordt er reikhalzend uitgekeken naar de start van het nieuwe seizoen. Achter de schermen wordt op verschillende fronten hard gewerkt om er weer een "skon fistje" van te maken. Dit is dan ook alweer enkele jaren het vaste thema van de avond  "11-11 op z'n skonst".

Iedere carnavalsvierder (individueel of in clubverband) kan deze avond aangrijpen om  "op z'n skonst"  voor de dag te komen… Ook dit jaar, uiteraard op zaterdag 11 november aanstaande, heeft de commissie 11-11 haar best gedaan om er weer een "skon fisje" van te gaan maken. Iedereen is dan ook van harte welkom in de Beurs. Vanaf 19.00 uur zal Stichting Jeugdcarnaval de nieuwe jeugdraad, nar, adjudant en jeugdprins bekend maken. Natuurlijk gebeurd dit weer door middel van een spectaculaire act die je niet wil missen.

Vanaf 20.00 uur zal dit spektakel overgenomen worden door "de grote" carnavalsstichting. Er zal zoals gebruikelijk eerst afscheid genomen worden van Prins Frits , Adjudant Bart en hun dames. Vervolgens zullen de speculaties nog verder oplopen over het "neije koppel". Tot aan de onthulling zal er argwanend rond gekeken worden, Wie zal het worden? Wie verlaat de zaal? Wie is er aanwezig en belangrijker wie is er niet? Wie gedraagt zich anders dan anders? Wie oh wie… De tips worden nog eens onderling besproken… dan is het zover, "'t spel is wir gespeuld" en zal snel tot een ontknoping komen tijdens de onthulling van de Prins en Adjudant die het komende carnavalsseizoen de scepter gaan zwaaien over Papgat.

Tijdens de verschillende plichtplegingen door zullen de groepen dansmariekes van Sunrise hun nieuwe dansjes voor het eerst dit seizoen ten tonele brengen en een en ander zal muzikaal ondersteund worden door "de Bloasplekkers". Na de onthulling en de eerste woorden van onze nieuwe hoogheid is er nog volop gelegenheid om te feesten, DJ Robbie van der Wijst (R.W.P. audio & Lighting) zal tot in de kleine uurtjes door draaien.