Nijnsel vloert de koploper

Sint-Oedenrode - De bezoekers kwamen naar Nijnsel met een doelsaldo van 7-0. Daar kun je uit concluderen dat je geen Nikolai Jörgensen en Steven Berghuis in de voorhoede hebt staan en ook geen Santiago Arias en en Isimat-Marin in de achterhoede.

In de eerste helft wogen de teams goed tegen elkaar op. Net voor de aftrap had mascotte Teun van den Brand al de 1-0 gescoord, maar omdat er nog geen fluitsignaal had geklonken werd de treffer tot verdriet van Teun geannuleerd. Het aantal kansen was op één hand te tellen en het was dan ook geenszins verrassend dat de ruststand een brilstand kende; 0-0. Na de Cantong Tea Pouchong van theoloog L.A. Verhoeven kwamen de spelers verkwikt het veld op.
In de 59e minuut loste niemand anders dan Nick Dortmans een verraderlijke schuiver richting vijandelijk doel. De bal was niet hard maar wel geplaatst. De doelman zag mogelijk het schot te laat en kon het niet meer keren ofschoon hij wel in de goede hoek lag. Het eerste tegendoelpunt voor de gastheren in deze competitie! Een opsteker voor de geelblauwe formatie! Vijf minuten later een heerlijke steekpass die Rick van der Vleuten van Nijnsel vrij voor de keeper zette. Deze moest snel handelen maar de bal verdween aan de voor Nijnsel verkeerde kant van het doel, dit tot ontzetting van de talrijke supporters van de thuisclub. Volkel werd wat sterker want het ging vanzelfsprekend op zoek naar de gelijkmaker. Het duel werd ook wat grimmiger en de goed leidende scheidsrechter Kerkhof uit Nuland zag zich genoodzaakt enkele kaarten te trekken. De spanning werd verder opgevoerd want een 1-0 tussenstand is geen garantie voor een overwinning. Deze onzekerheid werd echter weggenomen toen Rick van der Vleuten een paar minuten voor tijd na goed doorzetten de 2-0 aantekende en de hele Nijnselse goegemeente in vuur en vlam zette en in complete euforie dompelde. Amper een minuut later een puike voorzet van rechts van John Egelmeers die bij Van der Vleuten in de voeten belandde. Hij kende opnieuw geen genade na deze prachtige aanval: 3-0. In de laatste minuut nog een rode kaart voor een van de bezoekers die zijn frustratie niet langer in bedwang kon houden. Voor Nijnsel/TVE Reclame maakte het allemaal niet meer uit want de drie punten zaten in de 'tes', een prachtige en verdiende overwinning op het nog ongeslagen Volkel dat de ploeg van Arno Methorst een plaats in de top van de ranglijst bezorgt.
Aanstaande zondag gaat Nijnsel op bezoek bij Berghem Sport, opgericht in 1939, dat momenteel niet in goeden doen is, maar daar zo snel mogelijk verandering in wil brengen. Onze mannen verwachten weer een traditioneel hoge supportersopkomst. Ik kon op de website geen adres vinden van het sportpark, daarom in Berghem maar even vragen, op tijd vertrekken dus.