Logo mooirooi.nl
De mascotte werd letterlijk op een voetstuk geplaatst door alle kinderen!  | Fotonummer: 0aabc2
De mascotte werd letterlijk op een voetstuk geplaatst door alle kinderen!
Roois nieuwsbericht

Warm welkom voor dorpsmascotte Rodi

Sint-Oedenrode – Honderden mensen gaven vanmiddag Roderick van Oeth (roepnaam Rodi) een warm welkom op het Kerkplein van Sint-Oedenrode. Rodi is de kersverse mascotte van Rooi en zijn entree belooft mooie tijden!

De afgelopen weken werd de spanning opgebouwd. Roderick van Oeth gaf alle basisschoolleerlingen van Sint-Oedenrode een bijzondere munt. Uiteraard waren de kinderen erg benieuwd van wie ze de munt hadden gekregen en dus kwam een grote hoeveelheid vandaag zelf poolshoogte nemen. Uiteraard gewapend met de munt, want vanaf 14.30 uur konden de kinderen de munt bij deelnemende winkels en horeca in heel Sint-Oedenrode uit geven.

Rodi is in het leven geroepen na een brainstormsessie van Natuurlijk! Sint-Oedenrode en betrokken partijen. Uit eigen zak is het nieuwe boegbeeld betaald, maar ook de Rabobank heeft een bijdrage gedaan. Tent- en zeilmakerij Sint-Oedenrode sponsorde de huif van de huifkar, het vaste vervoersmiddel van Rodi. De mascotte zal voortaan bij grote evenementen voorbij komen en is ook in te huren via het VVV. Daarnaast zal Rodi de hele zomer lang actief zijn bij Camping de Kienehoef en in het gelijknamige streekpark.

Vandaag trok de mascotte er voor het eerst op uit. Acteurs van het zeer actieve Roois Theater gaven de presentatie extra jus. Ook wethouder Coby van der Pas heette Rodi van harte welkom. Moe maar voldaan trok Rodi weer naar zijn  huisje in het streekpark. Binnenkort zal hij vast en zeker weer te zien zijn.

2 reacties
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u vertrouwen in RutteIII?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>