Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 70aa8e
Politiek Meierijstad

'Goedwillende hondenbezitter in de kou'

Sint-Oedenrode - Tijdens de open dag op 24 september kreeg de SP-fractie vragen van inwoners uit Sint-Oedenrode over hondentoiletten en vuilnisbakken voor hondenpoep.

Met name in de wijk Kienehoef zeggen mensen hierop mis te grijpen. Hondenpoep in gewone vuilnisbakken gooien roept reacties op en wordt als niet netjes ervaren. Maar als er geen speciale vuilnisbakken voor zijn en je moet het mee naar huis nemen is dat ook geen pretje. Daarom heeft de SP hierover vragen gesteld. Hoe moet de goedwillende hondenbezitter in dit deel van de gemeente Meierijstad omgaan met hondenpoep?
Het antwoord op onze vragen luidt: "In het kader van bezuinigingen zijn in Sint-Oedenrode een aantal jaren geleden de hondentoiletten opgeruimd." Klopt dus, dat ze er niet meer zijn! "Momenteel heeft Sint-Oedenrode geen voorzieningen voor de goedwillende hondenbezitter", zo wordt vervolgd. Dus geen speciale vuilnisbakken voor hondenpoep. Mee naar huis nemen dus? In de struiken dumpen? Toch in de gewone bak? Lastig hoor! Logisch dat mensen naar de SP komen, als dit het beleid van de voormalige fracties in Sint-Oedenrode is geweest. Nu we Meierijstad zijn geworden vraagt dat om eenduidig beleid. "In het kader van harmonisatie van ook dit beleid zal voor Meierijstad een eenduidige werkwijze worden voorgesteld. Het is nog te vroeg om aan te geven welke voorzieningen dit zullen zijn", zo luidt de laatste regel van het antwoord. Vraag dat eens aan de goedwillende hondenbezitter zouden wij zeggen. Die kunnen beslist wat goede suggesties geven. En maak ook snel duidelijk wanneer we daar duidelijkheid over mogen verwachten. Want tot die tijd zit je toch met het dilemma: waar blijf ik in Rooi met mijn hondenpoep?

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!