Afbeelding

BMX-wedstrijd in Oss

Sport

Sint-Oedenrode - In Oss werd op zondag 15 oktober de allerlaatste wedstrijd van 2017 gereden door de Rooise BMX-ers. Op deze zonnige nazomerdag werd er nog hard gestreden om de broodnodige punten voor het eindklassement van de AK wedstrijden.

Alex Veldt (Cruisers 30+) plaatste zich met 3x een derde plaats voor de A-Finale. Hierin werd hij zesde. In de open klasse rijden Lex Veldt en Kyro van Schijndel beide bij de boys 14/15 jaar. Lex werd in de manches 3x vierde en in de halve finale werd hij 6e. Kyro reed in de manches 3-4-3 bij elkaar, in de halve finale werd hij 7e.

Bas Verhagen rijdt in de open klasse bij de boys 12/13 jaar. Hij was hierin oppermachtig, won al zijn manches, de halve finale en ook de finale schreef hij op zijn naam. In de eigen klasse reiden Lex, Kyro en Bas allen bij de Boys 14 jaar. Een leeftijdsklasse die nog altijd een van de grootste is met tevens heel veel hele goede rijders. Om uberhaupt finales te bereiken is al een grote prestatie. De concurrentie is hoog en een klein foutje wordt keihard afgestraft.

Lex plaatste zich voor de halve finale met een 3-4-3 in de manches. In de halve finale werd hij 7e wat hem een startbewijs voor de B-Finale opleverde, hierin werd hij 8e. Bas won al zijn manches en met een keurige 2e plaats in de halve finale mocht hij in de A-Finale starten. Hierbij ging hij in de strijd om de 2e plaats in de 2e bocht helaas hard onderuit. In het eindklassement is hij op een 4e plaats geeindigd.

Kyro ging met een 3-4-4 in de manches door naar de halve finale die hij afsloot met een 6e plaats. In de B-Finale werd hij 4e. In het eindklassement is hij op een 10e plaats geeindigd.