Boskant & SBC delen de punten

Sint-Oedenrode - Het is een heerlijke voetbalmiddag geworden op sportpark De Scheeken in Boskant. Geen winnaar deze middag want na 90 minuten boeiend voetbal eindigde het treffen tussen Boskant en SBC in een 1-1 gelijkspel.

Het bezoekende SBC bleek op momenten technisch wat meer in huis te hebben dan de thuisclub, die dat "gemis" echter met veel inzet wist te compenseren.
Boskant startte furieus en kreeg in het begin van de wedstrijd een drietal mogelijkheden om de score te openen. Helaas was de eindpass vaak net niet zuiver genoeg, zodat het bij kansjes bleef. Het bezoekende SBC deelde in de 9e minuut een eerste speldenprik uit. Na een goede pass rukte Cas Kuipers op richting Boskant doel, maar een uitstekend keepende Vincent Staals wist de bal over het doel te werken. De tegenaanval leverde voor Boskant de voorsprong op. Een goede crosspass van Rob van der Heijden bereikte via broer Frank medespeler Brett Veldkamp die de iets voor z'n doel staande SBC doelman Dennis den Hollander met een stift kansloos liet: 1-0. Daarbij leek het niet te blijven, want met een aantal goede aanvallen zorgde Boskant regelmatig voor gevaar voor het SBC doel. Het lukte echter niet om te scoren. Bij een strakke voorzet van Maikel Merks kwam Roy van der Linden in de 15e minuut een teenlengte tekort om de bal binnen te tikken; een steekbal op Brett werd in de 19e minuut door hem hoog overgeschoten en een inzet van Maikel, in de 22e minuut, werd door een attent keepende doelman den Hollander tot corner verwerkt. Omdat in de 44e minuut bij een scrimmage voor het Boskant doel, de paal redding bracht na de inzet van Cas Kuipers, ging Boskant met de 1-0 voorsprong de theepauze in.
Al snel was duidelijk dat SBC na rust een andere speelwijze hanteerde in een poging de achterstand ongedaan te maken. Slechts 5 minuten bleek het daarvoor nodig te hebben. Na een goede aanval over rechts was de strakke voorzet van Dirk van Eck voor Cas Kuipers niet te missen: 1-1. Daarna moest Boskant vol aan de bak om niet op achterstand te komen. In die periode bleken enkele vrije trappen van SBC voor het meeste gevaar te zorgen. In de 52e minuut voorkwam doelman Vincent Staals met een "elegante" snoekduik dat SBC uit zo'n vrije trap op voorsprong kwam; in de 59e minuut kon hij de bal simpel oprapen nadat een van de SBC aanvallers in vrije positie de bal maar half raakte. Het werd daarna nog een spannend half uurtje! De wedstrijd was weer in evenwicht en een winnende goal zou zomaar aan een van beide kanten kunnen vallen. Zowel Boskant als SBC kregen daar gelegenheid voor maar konden dat geen vervolg geven, zodat het scorebord na ruim 90 minuten voetbal een terechte 1-1 eindstand aangaf!

Zondag 22 oktober staat er voor Boskant opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is Mariahout dat het seizoen met 9 punten uit 4 wedstrijden voortvarend is gestart.