Afbeelding

Tip van de prins: tip 8

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op het tweede plan

Jarenlang is het al een beetje aan de gang in Papgat. De emancipatie van de vrouw in de carnavalswereld. Zoetjes aan veranderen er gelukkig wat dingen. Steeds meer vrouwen dragen hun steentje bij voor en achter de schermen om het carnaval van Papgat tot een heel mooi feest te maken. De laatste jaren worden ze er ook steeds meer voor gewaardeerd en zijn sommige privileges niet alleen meer aan de mannen voorbehouden. Zo zijn er nu ook vrouwen lid van de stichting, mogen de vrouwen van de prins en adjudant mee in de bak bij de prinsenzittingen en vorig jaar zat er voor het eerst een meisje in de jeugdraad. De volgende tip zou daar zomaar mee te maken kunnen hebben. Komen de vrouwen vaak op de tweede plaats maar is het dit jaar dan toch echt anders en krijgen we een vrouwelijk Hoogheid?

Tip 8: Ze komme vaak twiddes

Een andere verklaring is natuurlijk gewoon dat de Neije en zijn adjudant letterlijk vaak als tweede ergens arriveren. Zijn ze nooit als eerste op een feestje maar sluiten ze de boel vaak wel als laatste af? Misschien zijn het grossiers in tweede prijzen, in de optocht, de kapellenavond of misschien op het sportveld. Als je vaak "twiddes komt" betekent dat op zijn Roois ook dat je vaak te laat bent, dat je achter het net vist of dat je ergens achteraan loopt. Deze keer hebben de Neije en zijn gevolg in ieder geval niet achter het net gevist want zij zullen de scepter gaan zwaaien over Papgat in februari. Dan sta je heel vaak voorop en kom je zeker niet als "twiddes".

Ook deze week is er weer een kleine hint in de deze tekst verstopt. Na 11 weken vormen deze hints samen een extra bonus-tip.

Denkt u de ware identiteit van de Neije Prins van Papgat al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.