Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 19a72f
Foto: Bart vd Heijden
Politiek Meierijstad

Meierijstad wil kinderen én jongeren betrekken bij politiek

Sint-Oedenrode – In navolging van een initiatiefvoorstel van de fractie Hart voor Schijndel om het instellen van een kinderparlement, met kinderen van basisscholen, heeft Team Meierijstad donderdagavond in de gemeenteraad in een motie voorgesteld om ook jongeren van middelbare scholen meer te betrekken bij politiek.

Na veel discussie, onder meer over het gebrek aan concrete zaken in de motie, kregen beide initiatieven voldoende steun om verder te worden uitgewerkt. Volgens Team Meierijstad gaat het om ruim 6.000 jongeren tussen 13 en 18 jaar. Een moeilijk te bereiken en interesseren doelgroep, merkten verschillende fracties op. "Die zijn al met zoveel andere dingen bezig."
Team Meierijstad was er nog niet uit op welke manier die doelgroep dan het beste kan worden betrokken bij de politiek. Aldus TM-er Mari van der Aalsvoort werd er met interesse gekeken naar jongeren die op een informele manier signalen opvangen van mede-jongeren, de zogeheten 'adviesvangers'. "Maar laten we samen op zoek gaan naar de best passende methode". In hun motie werd 1 april 2018 genoemd als datum waarop het onderzoek afgerond moest zijn. Op verzoek van burgemeester Marcel Fränzel werd dit aangepast naar 1 juli 2018.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!