DeMooiRooiKrant - Derde editie fotofestijn Meierijstad
Logo mooirooi.nl
  | Fotonummer: eac963
Foto: Jos van Nunen
Meierijstad

Derde editie fotofestijn Meierijstad

Meierijstad - Voor het derde jaar op rij organiseren de regionale fotoclubs Fotofestijn Meierijstad. Vanaf zaterdag 28 oktober start het jaarlijks foto-evenement haar eerste expositie, op de Noordkade te Veghel. Vervolgens zijn er in november nog 4 exposities; in Veghel, Schijndel, St. Oedenrode en we sluiten weer af in Veghel.

Opening door fotografe Eva Roefs
De jonge fotografe Eva Roefs (1993) uit Amsterdam, met roots in Loosbroek, opent vrijdagavond 27 oktober om 19:30 uur de derde editie van Fotofestijn Meierijstad. Eva Roefs toont en vertelt iets over haar eigen werk en verricht op haar wijze de openingshandeling. Na de opening is de expositie van Fotowerkgroep Zien & Doorzien van Phoenix te bezichtigen. De opening vindt plaats op De Noordkade, aan de NCB-laan 52A te Veghel.

Vijf verschillende fotoclubs
Onder de naam 'Fotofestijn Meierijstad' presenteren de enthousiaste leden van liefst vijf verschillende fotoclubs van eind oktober tot eind november hun mooiste prenten aan het grote publiek. De Fotowerkgroep Zien & Doorzien (Phoenix Cultuur) en Fotoclubs Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode, en fotogroep Zooomm (WijNu) exposeren vijf achtereenvolgende weekenden eigen werk op vijf verschillende locaties. Uitgebreid overleg heeft ertoe geleid dat het aanbod zeer divers zal zijn. Van landschappen/stillevens tot stadsfotografie en portretten. Van abstract tot avondfotografie. Daarnaast zijn er op diverse locaties AV-series en korte fotoseries, dit alles omlijst met passende muziek.

5 Exposities op 5 locaties
Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de kwaliteit die de regionale amateurfotografie te bieden heeft. U zult versteld staan van de geëxposeerde foto's, ideeën opdoen en ongetwijfeld talloze tips ontvangen om ook uw eigen inzichten uit te breiden. ledere fotoclub geeft zijn eigen draai aan de eigen tentoonstelling, maar samen zullen ze de pracht en kracht van fotografie binnen Meierijstad een geheel nieuwe dimensie geven.

Fotocollectief Zien & Doorzien (Phoenix Cultuur), 28 en 29 oktober, aan de Noordkade te Veghel. Fotoclub Veghel, 4 en 5 november, in De Hertoghof te Veghel. Fotoclub Schijndel, 11 en 12 november, in De Vink te Schijndel. FotoclubRooi, 18 en 19 november, in Hof van Rode te Sint-Oedenrode. Fotogroep Zooomm (WijNu), 25 en 26 november, in de Peppelhof te Veghel.

Korte historie
Fotofestijn Meierijstad komt voor uit het jaarlijks foto-evenement 'SHOOT! Fotoweekend Veghel'.Dit evenement is heeft twee edities gekend, een in 2013 en een in 2014. 'SHOOT! Fotoweekend Veghel' was aanvankelijk gestart als een samenwerkingsverband tussen Fotowerkgroep Zien & Doozien (MIK/Pieter Brueghel) en Fotoclub Veghel. In 2014 sloot Fotogroep Zooomm (Wijnu) zich aan bij het evenement. Na de evaluatie van het foto-evenement in 2014 hebben we besloten om de Fotoclubs uit Schijndel en Sint Oedenrode te peilen of zij interesse hadden om aan te sluiten. Na een snelle instemming heeft dat geleid tot het samenwerkingsverband dat we Fotofestijn Meierijstad hebben genoemd. In november 2015 vond de eerste editie plaats.


Reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227003&size=160x600&promo_sizes=120x600&promo_alignment=center&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>;

Wat vindt u?

Ik vind dat de Markt een opknapbeurt nodig heeft…Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226999&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227001&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooirooi.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=138" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>