Afbeelding
Foto: Lisa van de Ven

Het avontuur gaat verder...

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het is weer heel even geleden dat jullie wat van mij gehoord hebben. Nu kan ik natuurlijk ook niet iedere maand op reis, maar over de keren dat ik ga, daar valt voldoende over te vertellen. Zo ook deze keer. Ditmaal echter iets minder ver van huis. Desalniettemin zeker ook de moeite waard: Krakau.

Door: Lisa van de Ven 

Vaak vertel ik wat grappigs in mijn reiscolumns. Er mag gelachen worden. Hoewel je ook zeker deze week mag lachen was deze reis lang niet altijd even grappig. Krakau staat natuurlijk bekend om haar schoonheid en om het prachtige grote plein. Maar Krakau is ook de stad van waaruit heel veel mensen Auschwitz bezoeken. Zo ook wij. We genoten in eerste instantie van de prachtige Poolse stad en Pirogies natuurlijk. Een niet al te lekker Pools gerecht met noedels en erwten. Eenmalig dus.

In het midden van onze week besluiten wij richting Auschwitz en Birkenau te gaan. Alvorens wordt ons verteld dat het waarschijnlijk een heftige dag zal worden. Dat blijkt zacht uitgedrukt. Ik ben onder de indruk, kan niet bevatten wat ik allemaal heb gezien en het blijft in mijn hoofd malen. Ergens vervelend maar ik ben me er ook van bewust dat dat niet erg is. Het laat me beseffen hoe blij wij mogen zijn met onze vrijheid. Ik denk er wel eens vaker aan maar nu werd ik echt even met de neus op de feiten gedrukt. Vrijheid is niet iets vanzelfsprekend, hoewel het voor ons wel soms zo voelt. Een indruk die ik nooit meer zal vergeten. Dit keer dus een mooie maar ook een heel bijzondere reis.