Kinderen van basisschool Eerschot waren de eerste de munten in ontvangst mochten nemen. Rechts: directrice Marjo Timmermans
Kinderen van basisschool Eerschot waren de eerste de munten in ontvangst mochten nemen. Rechts: directrice Marjo Timmermans

Gratis geld voor Rooise kinderen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het klinkt als een sprookje en dat is het ook een beetje, maar ergens is het helemaal waar. Alle Rooise basisschoolkinderen krijgen deze week gratis geld. Een bijzonder dukaat uit de vorige week gevonden kist van ene Rhoderick van Oeth. Nog meer goed nieuws voor de kinderen: het is een geldige munt waarmee ze vanaf 21 oktober bij meerdere winkels en horecazaken iets kunnen kopen.

In DeMooiRooiKrant van vorige week stond het nieuws over de vondst van een bijzondere kist vol met dukaten. Daarbij zat een oude brief, ondertekent door Rhoderick van Oeth, met daarin de boodschap dat hij alle Rooise basisschoolkinderen een munt wil geven om het geld zo uit handen van bandieten te houden. Wie deze mysterieuze kindervriend is, is nog niet helemaal duidelijk, maar via via heeft hij laten weten dat hij zich op zaterdagmiddag 21 oktober kenbaar maakt op het Kerkplein van Sint-Oedenrode. Natuurlijk nodigt hij alle kinderen uit die een munt hebben gekregen, want die gaat zeker nog van pas komen! Oh ja, en Rhoderick komt in een heel bijzonder voertuig!

Voor iedereen die een munt heeft gekregen
Ben jij ook zo benieuwd wie Rhoderick van Oeth is en wat je allemaal voor je munt kunt kopen? Kom dan zaterdagmiddag 21 oktober naar het centrum van Sint-Oedenrode. Lees voor meer informatie DeMooiRooiKrant van volgende week! Kan jij 21 oktober niet? Bewaar de munt dan goed. Je krijgt nog veel meer kansen om hem in te ruilen voor iets leuks!


Afbeelding