Het vrachtverkeer wordt via dit bord omgeleid
Het vrachtverkeer wordt via dit bord omgeleid

Verkeersverbod wordt aan laars gelapt

Algemeen

Sint-Oedenrode - Er komt een verkeersmeting met betrekking tot het vrachtverkeer in Nijnsel. Sinds enkele jaren geldt er een omleiding voor het vrachtverkeer dat Nijnsel moet doorkruisen, maar dit verbod wordt door vrachtwagenchauffeurs nog wel eens genegeerd. 

De aanvraag voor de verkeersmeting komt vanuit Dorpsraad Nijnsel. Zij ervaren het vrachtverkeer dat nog steeds via de Lieshoutseweg Nijnsel inrijdt als hinder en zij vinden dat het tijd is om in actie te komen. "Er zijn dagelijks zo'n vijftien overtreders die de borden met de route over het industrieterrein over het hoofd zien of negeren. Wij willen dat dit aantal wordt vastgesteld", vertelt Toon van der Wijst, lid van de raad. "Veelal zijn het chauffeurs die van oudsher doorrijden."

Op de kruising met de Eimbert en ter hoogte van de Sonseweg staan borden om het vrachtverkeer te attenderen op de omleiding via het industrieterrein. Dus waar gaat het mis? "Het kan zijn dat chauffeurs het bord te laat zien of niet snappen. Wij verwachten dat de oplossing ligt in een logischere wegennet, waardoor het voor vrachtwagens niet meer mogelijk is om via de Lieshoutseweg Nijnsel binnen te rijden. Hier hangt een kostenplaatje aan, dus uit de telling moet blijken wat de omvang van het probleem daadwerkelijk is." De meting wordt gedurende één week uitgevoerd. Wanneer deze plaatsvindt is niet bekend.

Meld meer ongenoegens
Daarnaast roept Dorpsraad Nijnsel bewoners op om ongenoegens bij hen te melden. Op 11 november maakt een delegatie vanuit de gemeente een ronde door de Nijnselse wijken te inspecteren. Deze ronde wordt jaarlijks gemaakt, maar dit is de eerste keer dat de raad hier weet van heeft. "Vóór 11 november willen wij een lijst met aandachtspunten presenteren. Het gaat dan niet om een stoeptegel die verkeerd ligt, maar bijvoorbeeld een speeltuin die een opknapbeurt kan gebruiken, een klacht over eenrichtingsverkeer, een afsluiting of slecht onderhoud." Input kunt u melden via info@dorpsraadnijnsel.nl