Afbeelding

Nationale Ouderendag weer zeer geslaagd

Algemeen

Sint-Oedenrode - Op vrijdag 6 oktober werd in heel veel plaatsen in Nederland weer een speciale dag voor ouderen georganiseerd. Ook Sint-Oedenrode deed daar voor de zesde keer aan mee. Op deze dag kunnen ouderen een wens indienen, die dan door een plaatselijk comité, met inschakeling van diverse vrijwilligers, wordt gerealiseerd. Ook dit keer werden er in Rooi weer door ruim 40 personen wensen ingediend.

De wensindieners en de vrijwilligers kwamen op deze dag tegen 10.00 uur naar het verzorgingstehuis Odendael, waar ze, samen met een aantal vaste bewoners van Odendael, in de grote zaal De Ontmoeting werden ontvangen met muziek door het Seniorenorkest "Dommelvolk". De voorzitter van het plaatselijk comité, Cees van Rossum, heette hen allen van harte welkom en bedankte iedereen die had meegewerkt aan de realisatie van deze dag. Namens het gemeentebestuur van Meierijstad kwam even later wethouder Eus Witlox, die ondanks zijn drukke agenda, toch nog een gaatje had gevonden om de officiële opening te verrichten.

Daarna vertrokken de meesten van de ruim 40 wensindieners met hun vrijwilligers naar diverse plaatsen in de regio. Door verschillende omstandigheden konden niet alle activiteiten op deze dag worden uitgevoerd en moesten die worden verschoven naar andere data. Voor allen die wel op deze vrijdag op stap gingen, werd namens Odendael medegedeeld, dat ze bij terugkomst een kopje koffie of thee werd aangeboden en ze uiteraard met het comité hun ervaringen konden uitwisselen.

Er stonden deze dag diverse uitstapjes op het programma, zoals een tochtje naar de Veluwe, naar de Bokkenrijders, Eindhoven en het Boerenbondsmuseum in Gemert. Maar ook een bezoek aan Omroep Brabant, de bedevaartplaats Kevelaer en dierentuin de Beekse Bergen. Sommigen gingen niet zo ver op stap, er was ook een groepje dat koos voor een smakelijke high tea in Odendael zelf en een mevrouw die in haar eigen huis "les kreeg" hoe ze moest omgaan met haar iPad.

Uit de verhalen die de leden van het comité na afloop kregen te horen van de deelnemers onder het genot van een kopje koffie of thee, kan worden opgemaakt dat de wensen die door de verschillende personen zijn ingediend tot volle tevredenheid zijn uitgevoerd. Dat geeft hen in ieder geval weer voldoende uitdagingen voor het volgende jaar.


Afbeelding