Afbeelding

Tip van de prins: tip 7

Algemeen

Strak plan

Uiteraard is carnaval een feest van verbroedering en saamhorigheid. Samen met vrienden, familie en heel veel andere Papbuiken vieren we het leven en proosten we samen op de toekomst. Ook de carnavalsclubs en kapellen hebben onderling een goede band en ondernemen regelmatig een gezellig uitstapje met elkaar. Toch is er ook een kleine concurrentiestrijd tussen de clubs en dat uit zich vooral tijdens de optocht. Wie heeft het origineelste idee? Wie heeft het mooist gebouwd? Wie gaat er met de Publieksprijs naar huis? Wellicht dat de volgende tip met die onderlinge strijd iets te maken heeft.

Tip 7: Ze stonne vruuger strak tegenover mekoare

De tip kunnen we natuurlijk heel letterlijk opvatten en misschien heeft hij wel helemaal niets met de strijd tussen de clubs te maken. Zo zou het ook kunnen zijn dat ze vroeger tegenover elkaar in de goal stonden als keeper. De ene aan de ene kant van het veld en de andere kant strak er tegenover. Of was de ene spits en de ander keeper en kwamen ze zo strak tegenover elkaar te staan. Ook in de boksring of op de judomat sta je strak tegenover elkaar. Hebben ze ooit strak-in-pak tegenover elkaar gestaan? Misschien is het toch wat minder letterlijk bedoeld en zijn het juist hun ideeën of idealen waarmee ze lijnrecht tegenover elkaar staan. Is de Neije fanatiek PSV-supporter maar heeft zijn adjudant meer sympathie voor de club uit Amsterdam? Is het hun politieke kleur die hen strak tegenover elkaar zet of waren de bedrijven waar ze werken concurrenten en stonden ze daarom tegenover elkaar.

Ik ben wel blij dat er "vruuger" staat. Het zou niet goed zijn als de Neije Prins en zijn adjudant nu nog strak tegenover elkaar zouden staan en niet dezelfde ideeën over carnaval vieren delen. Zij moeten juist die boodschap van verbroedering uitdragen en ervoor zorgen dat iedere Papbuik meetelt in Papgat.

De dikke, vette extra hints al gevonden? Nog 4 hints te gaan en dan na 11 weken vormen deze hints samen een extra bonus-tip.

Denkt u de ware identiteit van de Neije Prins van Papgat al te hebben ontdekt, dan kunt u de namen van de Neije en de adjudant doorgeven aan de voorzitter van de Prinskeuzecommissie Arnie van der Heijden via arniejet@outlook.com. De eerste inwoner van Papgat die de juiste namen aanlevert, kan rekenen op een leuke attentie van de gezochte BP-er.