Het koor in actie!
Het koor in actie!

Nieuwe productie Theaterkoor Stem

Algemeen

Sint-Oedenrode / Meierijstad - Na een periode van betrekkelijke stilte is Theaterkoor Stem weer volop in beweging. De voorbereidingen van een nieuwe show die in maart 2018 gepland staat, zijn in volle gang.

Om het in eigen beheer geschreven script tot een volwaardige theaterproductie te laten worden is een professionele regisseur in de persoon van Wim Wijnakker aangetrokken. Samen met dirigente Nancy Meijer gaat zij de komende weken met de deelnemers intensief aan het werk. Het doel is om van de drie elementen van muziektheater, zang, spel en beeld, elkaar te laten versterken. 'Het mooiste aan regiewerk', zo vertelt Wim, 'is om mensen te verleiden zich boven zichzelf uit te tillen, hun talenten uit te dagen en hun blik op de wereld een klein duwtje in een nieuwe richting te geven'.

De nieuwe productie met als titel 'Boeiende Buren' speelt zich letterlijk en figuurlijk af in Meierijstad. De vroegere gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode zijn nu met elkaar verbonden. Persoonlijke verhalen en elkaar beter leren kennen vormen de rode draad door een voorstelling vol met humor, ontroering, toneelspel en vanzelfsprekend heel veel muzikaal spektakel, ondersteund door het zes stemmige koor en live gespeelde muziek. Al deze elementen staan garant voor een moderne en zeer gevarieerde voorstelling vol vaart en verrassing. Filmbeelden met markante dorpsplekken, gewoontes en culturele gebruiken zorgen voor een uniek accent. Bezoekers van de voorstellingen leren meer van en over elkaar. De boeiende gemeentelijke buren hebben verrassende kennismakingen, verrijken en vullen elkaar aan. Verandering van buren betekent vaak ook andere keuzes maken, nieuwe wegen bewandelen, afscheid nemen van sommige gewoontes en loslaten. Dat kan een hele uitdaging zijn.

De avondvullende muziektheatershow belooft een heerlijk avondje uit te worden. Vol interessante ontmoetingen, plaatselijke herkenningspunten en aangrijpende muzikale belevenissen. Geschikt voor jong en oud en extra aantrekkelijk voor alle inwoners van de nieuwe gemeente Meierijstad. Boeiende Buren wordt opgevoerd op 16, 17 en 18 maart 2018 in Gemeenschapshuis De Brink in Eerde, precies in het midden van de gemeente Meierijstad. Het gemeenschapshuis beschikt over een theaterzaal met ruim 300 zitplaatsen. Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Theaterkoor Stem? Kijk dan eens op onze website www.theaterkoorstem.nl of like ons op Facebook.