Afbeelding

Eerste SamenLoop voor Hoop van Meierijstad

Algemeen

Sint-Oedenrode – SamenLoop voor Hoop wordt ieder jaar in meerdere gemeenten in Nederland gehouden. Volgend jaar is ook Meierijstad aan de beurt. In Sint-Oedenrode is de handschoen opgepakt om het KWF-evenement te organiseren. SamenLoop voor Hoop Sint-Oedenrode staat gepland op 1 en 2 september 2018.

De Rooise vrouwen Irda Habraken en Marion van de Ven zijn de initiatiefneemsters. Zij mobiliseerden inmiddels tientallen vrijwilligers die de organisatie gaan vormen in meerdere commissies. De eerste vergaderingen zijn ondertussen achter de rug, want het 24-uurs evenement heeft een voorbereidingstijd nodig van minimaal een jaar.

Voorzitter Ad van der Heijden legde de lat tijdens de eerste vergadering direct hoog. Hij sprak de ambitie uit om gezamenlijk het magische bedrag van €100.000,- op te halen. Er worden nu al initiatieven op gang gezet om geld in te zamelen. Iedereen die wil mag op welke manier dan ook zijn of haar steentje bijdragen. Daarnaast is het de bedoeling dat zoveel mogelijk teams zich inschrijven voor de estafettewandeling. Hoe meer teams, hoe meer geld er in het laatje komt.
Er zijn tien commissies in het leven geroepen die zelf het evenement op poten gaan zetten. Op de achtergrond adviseert en ondersteunt het KWF waar nodig. De steun van sponsoren wordt immens belangrijk, want het is de bedoeling dat de organisatie zo min mogelijk geld besteedt. De eerste knoopt wordt binnenkort samen met de gemeente doorgehakt; de route van het parcours. Deze loopt zeer waarschijnlijk door het centrum van Sint-Oedenrode.