Afbeelding
Foto: Bas van Turnhout

Wie verslaat Zorro onder de Knoptoren?

Algemeen

Sint-Oedenrode - Mijn ome Willy stond van de week in Son naast een bejaarde man naar wat parachutisten te kijken. Ze trokken allebei een beetje met hun been. Zegt die man naast hem "Normandië 44". Zegt Willy: "Hondenstront maat 43".

Het zal de kift wel zijn geweest. Ieder jaar komt er namelijk over zijn huis in Olland een Dakota overgevlogen, maar niet één keer is er een parachutist afgegooid. "We zijn nondeju sinds de oorlog niet één keer bevrijd," moppert Willy steevast, "en in Veghel en Son gebeurt het ieder jaar!"

Ach ja, sommige mensen hebben nou eenmaal altijd geluk. Ik probeer al 30 jaar op televisie te komen, echt ik doe audities, schrijf smeekbrieven, meld me aan voor iedere spelshow, maar niks! … en een menneke uit Rooi jat een fiets in Schijndel en hupla, meteen op tv! Ja, dan bof je wel met cameratoezicht, als fietsendief.

Geluk is in zee vallen en met een vis in je bek omhoog komen; geluk is bij een mooi meisje televisie kijken en de stroom valt uit; geluk is de mooiste man op het strand weg zien lopen … hand in hand met de 2e mooiste man. Het komt vaak totaal onverwacht. Toen ik laatst onze hond Sjeng zijn medicijn gaf, hoestte hij in mijn gezicht. Toch een fijn gevoel dat ik nou zelf ook ineens ontwormd ben. Want ook tegenslag kan een verrassend zonnige kant hebben. Zo heb ik laatst een gratis tatoeage gekregen achter op mijn benen: HR34BG in spiegelschrift. Het lijkt wel een mysterieuze Latijnse spreuk. Dat mijn vriendin veel te hard achteruit onze garage inreed, had dus ook zo zijn voordelen.

Ik bekeek zojuist even de foto's van de voorstelling "Z" van het Roois theater, ze staan hier ergens in deze MooiRooikrant. Ik heb de voorstelling gemist …maar tjonge wat moet dat een bizar spektakel zijn geweest. Ik zie in willekeurige volgorde een foto van Batman, de Daltons, een boerenkar, een groene infanterist, wat maffe trompettisten, en een heleboel vechtende Mexicanen voorbij trekken … maar geen Zorro, of kijk ik niet goed? Nee, ik denk dat ik daarvoor toch echt naar één van de drie volgende voorstellingen moet gaan. Gelukkig zijn er nog kaartjes!