Afbeelding

Rooise Renners trotseren tegenslagen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vorige week zaterdag werd in Veendam de klassieker Omloop van de Veenkolonien gereden, waar namens WVS Jarno en Youri van Esch deelnamen. Op de smalle wegen rond Veendam waren er  in de stromende regen verschillende valpartijen en Jarno en Youri waren al vanaf het begin tot achtervolgen gedwongen.
Helaas moest Youri de grote groep met Jarno door weer een valpartij laten gaan,  maar Jarno wist met de overgebleven renners 4 minuten dicht te rijden naar de kopgroep. Toen ze aansloten reden er 5 man weg en Jarno mocht gaan sprinten voor plaats 6. Wederom pech voor Jarno, nu een lekke band in de laatste kilometer en dus zat er niet meer in als een 34e plaats.

Op zondag reden Jarno en Youri in het Belgische Poppel waar Jarno een knappe 5e plaats pakte en Youri een 21e. In Herselt (B) stond na lange afwezigheid door een polsbreuk Sep Schuurman weer aan de start. Hij ging vanaf 't begin mee in de aanval maar door de lange afwezigheid kwam hij de man met de hamer tegen en moest daardoor helaas voortijdig de wedstrijd staken. Op Ook is deelgenomen aan de klassieker van de Junioren in Pittem (B) en daar stonden Jarno, Youri en Sep aan de start. Youri die ziekjes was verliet na 30km de wedstrijd en Sep die sterk reed moest helaas opgeven vanwege te veel last nog van de pols. Jarno eindigde daar in het peloton als 62e.