Rooise BMX-ers laten van zich zien
Rooise BMX-ers laten van zich zien Foto: Hans van den Wijngaard

BMX rijders in actie

Sport

Sint-Oedenrode - In het weekend van 9 en 10 september werd in Luyksgestel de derde en tevens laatste 3-Nationscup van 2017 gereden. Er kwamen drie Rooise rijders in actie bij deze wedstrijd.

Alex Veldt rijdt bij de Cruisers 45+, Lex Veldt, Bas Verhagen en Kyro van Schijndel rijden alle 3 in de klasse boys 13/14 jaar. De Cruisers kwamen alleen op zaterdag in actie, de Boys klasse 13/14 jaar reed beide dagen.

Zaterdag
Alex Veldt werd in de manches 3-3-2 en in de finale zesde. Lex Veldt plaatste zich voor de achtste finale met een 4-3-4 in de manches. In de achtste finale werd hij vijfde.

Bas Verhagen werd in zijn manches 1-2-1, met een tweede plaats in de achtste finale plaatste hij zich voor de kwart finale, hierin werd hij derde en met wederom een derde plaats in de halve finale veroverde hij een mooie finaleplek waarin hij zesde werd. Kyro van Schijndel werd in de manches 3x2e, in de achtste finale zesde.

Zondag
Lex Veldt reed drie mooie derde plekken bij elkaar in de manches en plaatste zich hiermee gemakkelijk voor de achtste finale waarin hij nipt vijfde werd. Bas Verhagen reed wederom erg sterk en won al zijn manches, in de achtste finale werd hij tweede en in de kwart finale kwam hij als derde over de streep waarmee hij zich plaatste voor de halve finale, hierin werd hij na een spannende strijd vijfde.

Kyro van Schijndel plaatste zich met drie keer een derde plek voor de achtste finale. In de achtste finale was hij zeer goed weg bij de start maar klikte helaas uit zijn klickpedaal waardoor hij achteraan moest aansluiten. Hij knokte zich nog naar een zesde plek maar dit was helaas niet voldoende om een start in de kwartfinale te veroveren.De volgende wedstrijd is weer een AK wedstrijd, deze wordt gereden in Made op zondag 17 september.