Boskant verliest van DVG

Sint-Oedenrode - Zondag 10 september stond voor Boskant 1 de tweede bekerwedstrijd op het programma. Het doel was om de eerdere thuisoverwinning tegen Ollandia een goed vervolg te geven in Liempde tegen de kersverse derdeklasser DVG. Een goede eerst helft was helaas niet voldoende voor het gewenste resultaat. In de tweede helft zakte het niveau wat terug en wist de thuisploeg een 3-1 overwinning op het scorebord te zetten.

Boskant begon goed aan de wedstrijd. Vanuit een compacte organisatie werd geprobeerd op de juiste momenten druk vooruit te zetten. Dit resulteerde een aantal keer in weifelend optreden van de Liempdse doelman, met Boskants balbezit op de vijandelijke helft als gevolg. Door onnauwkeurigheid in de passing en verkeerde keuzes wisten de blauwwitten hier echter niet van te profiteren. De verdiende voorsprong kwam er uiteindelijk toch. Een voorzet vanaf links kwam uiteindelijk voor de voeten van Rens van de Wijdeven die, na een goede controle de bal onberispelijk tegen de touwen knalde: 0-1! Boskant bleef de controle houden en gaf weinig kansen weg. Helaas kon toch niet worden voorkomen dat DVG op slag van rust op gelijke hoogte wist te komen. Een goede voorzet werd door aanvoerder Bart de Windt beheerst tegendraads binnengekopt.

Na de theepauze had Boskant moeite het niveau van de eerste 45 minuten vast te houden. Een snelle uitbraak van DVG resulteerde in een botsing tussen een verdediger van Boskant en een Liempdse aanvaller, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. De penalty werd vervolgens feilloos benut. In de jacht op de gelijkmaker wist Boskant nog wel enkele mogelijkheden te creëren, maar hier werd onvoldoende mee gedaan om echt gevaarlijk te worden. In een uiterste poging om de gelijkmaker te forceren, werd er een extra Boskantse aanvaller binnen te lijnen gebracht. Het was echter DVG dat in de slotfase wist te profiteren van de geboden ruimte. Met de 3-1 en nog een kopbal op de lat, was het slotakkoord dus voor de gastheren.

Helaas voor de blauwwitte brigade van Mayk van Driel dus niet het gewenste resultaat. Maar zeker de eerste helft bood voldoende aanknopingspunten om het naderende seizoen met vertrouwen tegemoet te treden.