Rhode speelt ook tweede bekerwedstrijd gelijk

Sint-Oedenrode - Vorige week een puntenverdeling tegen vv Eijsden, 3-3, en nu tegen FC Hoensbroek 2-2. De eerste helft was het aankijken wel waard, en toen vielen ook de doelpunten.

FC Hoensbroek dat vorig seizoen kampioen werd, en het nu in de 1e klas mag gaan proberen, had een flitsende start en meteen een goede kans. Maar ook Rhode |Van Stiphout Bouw kreeg al in de 1e minuut een kans. Vervolgens was er een gevaarlijk schot van FC Hoensbroek dat werd gestopt. In de 7e minuut kwam Rhode |Van Stiphout Bouw op voorsprong, Koen vd Zanden ging op rechts door en zijn voorzet werd door Serge Voss binnen getikt,1-0. FC Hoensbroek combineerde aardig, maar ook Rhode |Van Stiphout Bouw liet zich zien. In de 25e minuut was er een aardig schot van Geert Oerlemans dat nog niets opleverde, maar in de 29e minuut was het wel raak. Een aanval over links werd uitverdedigd, maar Mark vd Zanden pikte de bal op en zijn schot leek een prooi voor de keeper te worden, maar hij liet de bal door zijn vingers glippen, 2-0. FC Hoensbroek had het antwoord snel klaar. Uit een voorzet kopte Robert Velraeus de bal onder de keeper door, 2-1. En een minuutje later was het opnieuw raak, uit een aanval over rechts belandde de bal op de helemaal vrij staande Robin Faassen, die zijn hoek kon uitkiezen, 2-2.

Na rust daalde het niveau. FC Hoensbroek combineerde minder vlot dan voor rust en bij Rhode |Van Stiphout Bouw was de scherpte ook een stuk minder. Paul Smeets zorgde nog voor wat gevaar met 2 afstandsschoten. FC Hoensbroek was gevaarlijk uit een paar corners. In het laatste kwartier waren er nog een paar mogelijkheden. Serge Voss ging vrij op goal af, maar ging onderuit. Een schot uit een mooie actie van Simon vd Wetering werd gestopt. De laatste kans kwam uit een voorzet van Kyron Brus, maar de stand bleef 2-2. Een terechte stand.

A.s zondag wordt de derde en laatste bekerwedstrijd uit de eerste ronde afgewerkt. Rhode |Van Stiphout Bouw gaat op bezoek bij Rood Wit Veldhoven. In de buurt en niet helemaal onbekend, in de 2e klas was het al eens tegenstander van Rhode |Van Stiphout Bouw. Rood Wit is met 4 punten de koploper in de bekerpoule. Rhode |Van Stiphout Bouw zal moeten winnen om de 2e ronde te bereiken.