Nijnsel lijdt onnodig verlies

Sint-Oedenrode - Onnodig maar ook niet helemaal onverdiend. De bezoekers, derdeklasser Avanti'31 uit Schijndel, waren in de eerste helft de meerdere van de gastheren. Dit leidde in de zesde minuut al tot de 0-1 voorsprong voor de gasten, dit keer in het oranje gehuld.

Na een voorzet van rechts stond er in het midden een speler van Avanti'31 afschuwelijk vrij, ofschoon we toch elf tegen elf speelden. Een domper. De bezoekers kregen vervolgens nog enkele riante kansen maar doelman Thijs van Esch vertoont prettig vormbehoud. In de 18e minuut krijgt Nijnsel een vrijetrap en de trouwe supporters riepen al in koor: 'Hadden we nu Stefan Hulsen nog maar gehad…..!' Ten Broeke blijft echter stoïcijns en knalt de bal meedogenloos binnen: 1-1. In de rust genoten de spelers zichtbaar van de milde ontzurende thee die door theoloog L. Verhoeven op deskundige wijze werd gefermenteerd, terwijl de talrijke toeschouwers in de kantine enthousiast werden van de Jamaican Blue Mountain koffie, met liefde en stijl uitgeserveerd door mevrouw Agnes van den Berk.
Na de pauze werden de rollen enigszins omgedraaid: Nijnsel kreeg meer grip op de wedstrijd en de bezoekers werden dientengevolge teruggedrongen. De gastheren creëerden een veldoverwicht en er ontstonden ook perspectiefrijke kansen. In de 76e minuut een zogeheten 'niet te missen kans' van Rick van der Vleuten maar zijn zeker niet onverdienstelijke lichaam helde iets te veel naar achteren en de bal verdween vervolgens tot groot verdriet van supporters en (Nijnsel)-spelers over het doel. En toen kwam de onverbiddelijke wet van de heer Murphy weer om de hoek kijken: als je zelf maar blijft weigeren op voorsprong te komen, dan gaat de tegenstander met de overwinning aan de haal. In de 83e minuut mocht een speler van Avanti te lang langs de achterlijn dribbelen en dat had fatale gevolgen: 1-2. Vervolgens te weinig tijd om de schade te repareren en de 1-2 nederlaag was een feit. Kortom, geen onvrede over het vertoonde spel maar de doelpunten tellen nu eenmaal. Dit keer geen Man of the Match maar Men of the Match: Thijs van Esch en de nagenoeg foutloze assistent-scheidsrechter Bas ten Broeke.

Aanstaande zondag de derby tegen Mariahout, helaas om des keizers baard voor beide ploegen. Avanti'31 gaat voor zeker de volgende bekerronde bereiken. Wel een mooi affiche, het is zeker vijf jaar geleden dat deze in de regel 'hete' derby op het programma stond.
Op sportpark Den Eimert staat de toeschouwers trouwens ook een mooi affiche te wachten: Vrouwen 1 tegen hoofdklasser Nuenen VR1, de laatste bekerronde. Enkele speelsters van laatstgenoemd team namen enkele maanden geleden de verstandige beslissing om hun geluk te gaan beproeven bij Nijnsel VR1. Dat wordt voor zeker een leuke clash. Aanvang 14.30 uur.