Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Opening damseizoen

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen donderdag werd in Uden de aftrap gegeven van het nieuwe damseizoen. Traditiegetrouw spelen RDS en DOG dan met zoveel mogelijk borden tegen elkaar in dit vriendschappelijk duel.

Aan maar liefst zeventien borden werden de degens gekruist. De afgelopen jaren ging de winst steeds met ruime cijfers naar de Rooise dammers. In de wedstrijd van afgelopen donderdag kwamen de Udenaren echter zeer voortvarend voor de dag en liepen gedurende de avond zelfs uit naar een tussentijdse voorsprong van 18-8. Exemplarisch voor het verlies van RDS waren o.a. het weggeven van een vrijwel zekere overwinning van David Riupassa aan bord 2 en Ad Peerenboom aan bord 14 terwijl de Martien van Erp aan bord 6 tegen Dick Minnee uit Uden de partij remise liet lopen terwijl de winst voor het grijpen lag. In de resterende partijen slaagde RDS er nog wel in om de achterstand te verkleinen maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een nederlaag van 20-14.

DOG heeft het afgelopen seizoen een aantal sterke spelers aan zich weten te binden en dat was duidelijk te merken. RDS werd op waarde geklopt.