Afbeelding

Aan de deur wordt wél verkocht

Human Interest

Sint-Oedenrode - Weet je nog: met een grote envelop de straat op, aanbellen en hopen dat er iemand thuis is die zegels of kaarten van jou wil kopen? Het trotse gevoel wat je krijgt wanneer de deur weer wordt gesloten en jij een bestelling op jouw lijstje erbij hebt geschreven. Woensdag 27 september gaat de Kinderpostzegelactie weer van start en dat betekent dat duizenden kinderen langs de deuren gaan om postzegels en andere producten te verkopen.

Maar waarom is het zo belangrijk dat wij eind september postzegels en kaarten van de kinderen kopen? Waar zet deze actie zich eigenlijk voor in? Tijdens deze actie zetten kinderen zich in voor kinderen die wat meer steun nodig hebben. Deze kinderen hebben bijvoorbeeld al vroeg hele nare dingen meegemaakt zoals huiselijk geweld, misbruik of armoede. Er zijn ook kinderen die niet naar school kunnen omdat ze moeten werken, en er zijn kinderen die moeite hebben om op school mee te komen. Daarnaast zet Kinderpostzegels zich in voor de kwaliteit van pleegzorg en voor voldoende pleeggezinnen.

Door de Kinderpostzegelactie worden deze kinderen geholpen en daar kunnen wij met zijn allen aan bijdragen. Dus mocht de deurbel eind september gaan, dan weet je wat jou te doen staat. Kijk voor meer informatie op www.kinderpostzegels.nl