Afbeelding

Rooise judoka's op dreef in Amsterdam

Sport

Sint-Oedenrode - Ieder jaar gaan Eric Markgraaff en Cor van der Heijden naar Amsterdam waar de jaarlijkse Kodokan Kata cursus gehouden wordt. Voor de eerste keer werd er nu ook een Kata wedstrijd gehouden. Deze wedstrijd past goed in hun voorbereiding op het WK, dat begin oktober te Sardinië gehouden wordt.

Het begon al vroeg op zaterdagochtend en de heren hebben zich de gehele dag gestort op het Koshiki-No-Kata. De aanwijzingen van topleraren, Richard de Bijl en Mas Blonk, hebben er toe bijgedragen dat Eric en Cor ook hier nog vaardiger in werden. In de vroege avond vond de wedstrijd plaats en moesten zij het Kodokan Goshin Jutsu uitvoeren. Het ging er bij de Rooise judoka's vooral om dat zij de spanning van het moeten presteren weer wilden ervaren. Tevens de extra aandachtspunten die zij vanuit Japan hadden meegekregen moesten nu ook maar meteen toegepast worden. Ze wisten vooraf dat ze 2 keer het geheel moesten demonstreren. Wel met de vermelding dat de punten uit de 2e ronde bepalend waren voor de plaats die behaald zou gaan worden. Ze draaiden een zeer goede eerste ronde en wisten een ongekend hoog aantal punten te scoren, 622. Waar liggen dan nu nog mogelijkheden om het puntentotaal op te krikken? Zoals de heren al vaker gehoord hadden is dat in de uitstraling. Nou hier hebben ze de laatste tijd ook flink aan gewerkt. Ook in de finaleronde liep het technisch goed. De strijd, die de juryleden zo graag willen zien, was zo bleek achteraf ook te zien. Het geheel werd dan ook beoordeeld met 660 punten. Dus zelfs nog 38 punten meer dan in de eerste ronde. Hier kunnen de heren dus dik tevreden mee zijn. Met deze topprestatie pakten de heren als bijna vanzelfsprekend de 1e plaats.

Zondagochtend ging de cursus gewoon verder voor de heren. Maar nu niet als deelnemers maar als docenten. Eric en Cor vonden dit een hele eer. Vijf jaar geleden maakten zij hier de eerste stappen in het Kodokan Goshin Jutsu en nu zijn zij zo bedreven dat ze hun kennis en kunde mogen overbrengen aan anderen.