Arent van Dijk poseert in de tuin van het Hospice met de cheque.
Arent van Dijk poseert in de tuin van het Hospice met de cheque.

Hospice Dommelrode dankbaar

Algemeen

Sint-Oedenrode - Met een brede glimlach neemt Arent van Dijk als voorzitter van Stichting Vrienden Hospice Sint-Oedenrode maandagavond de cheque in ontvangst van Rooi Top 100. "Hier zijn we erg blij mee. We kunnen het geld altijd goed gebruiken", is hij dankbaar.

Rooi Top 100 is begin dit jaar begonnen met een hitlijst voor en door Sint-Oedenrode. In het begin liep het storm met het sms'en van favoriete nummers, maar daarna zwakte het wat af. Een leermoment voor de organisatie, die bestaat uit MooiRooi en Maarten Swinkels van U-Deejay. Omdat het aantal sms'jes terugliep is het eindevenement over een andere boeg gegooid. De indrinkavond van de bouwvak werd aangegrepen om een Verzoekjesavond op touw te zetten, samen met feestband Leuk da ge d'r band. Het werd een daverend succes op en rondom de kiosk! Uiteindelijk werd een bedrag van maar liefst €410,- opgehaald voor Hospice Dommelrode. Dat is inclusief de €40,- die Rooienaar Nick de Laat als prijswinnaar eerder al teruggaf aan Rooi Top 100. Volgend jaar komt er zeker een vervolg in de vorm van een Verzoekjesavond, maar hoe die er precies uit komt te zien is nog niet bekend.
Hospice Dommelrode draait inmiddels op volle toeren. Twee jaar geleden werd het initiatief op poten gezet. Inmiddels is het niet meer weg te denken uit Sint-Oedenrode én omstreken. "Veel mensen denken meteen aan ons en dragen bij door middel van sponsoring. Op welke manier dan ook. Dat vinden we heel bijzonder", vertelt Van Dijk namens het bijna-thuis-huis voor ernstig zieken in de laatste fase van hun leven.