Afbeelding

Theater op het water

Algemeen

Boxtel / Sint-Oedenrode - Op 23 september vindt de derde editie van het Dommeltheater plaats op De Dommel in Boxtel. Voor het eerst is dit jaar wat pracht uit Rooi te bewonderen. 't Roois Theater vaart namelijk mee met deze bijzondere tocht.

Het Dommeltheater is een kunstzinnige en creatieve vaartocht waarin zowel beeldende kunst als podiumkunst een rol spelen. Eens in de twee jaar ligt het water bij Boxtel vol met creaties van professionele kunstenaars die samen met amateurs een vaartuig in elkaar hebben geknutseld. In 2013 en 2015 heeft dit evenement al eens eerder plaatsgevonden op dezelfde locatie en de organisatie wil zich verder ontwikkelen, professionaliseren en meer gemeenten bij het theater betrekken. Om de dertien dorpen en steden die aan De Dommel liggen met elkaar te verbinden, hoopt het theater dat deze in de toekomst allemaal een eigen creatie leveren in deze tocht.

Vanaf 15 uur is deze vaartocht in Boxtel voor iedereen gratis te aanschouwen en dus ook de boot waarop 't Roois Theater een aantal scenes uit het toneelstuk 'Z.' speelt, die 15, 16, 22 en 23 september te zien is achter de Knoptoren in Rooi. "Wij hebben besloten om tijdens het Dommeltheater een compilatie van ons stuk 'Z.' te spelen en de boot wordt ingericht zoals de set van het stuk. Wij vinden het heel leuk om aan andere culturele initiatieven deel te nemen en niet alleen om gezien te worden, maar ook om te zien wat er in de regio speelt", aldus Emile Kalmann van 't Roois Theater.