Afbeelding
Foto: Lisa van de Ven

Chasse Patate beleeft mooie dag

Sport

Sint-Oedenrode - Chasse Patate is een wielerterm wat zoveel betekent als dat een renner vanuit het peloton demarreert naar de kopgroep maar halverwege blijft hangen.

Toen er ergens in het voorjaar van 2016 door een aantal vrouwen het initiatief werd genomen om een damesfietsclub te starten, was het bedenken van een passende clubnaam één van de punten die op de actielijst stond. Na een aantal keer met elkaar gefietst te hebben, bleek 'Chasse Patate' een logische keuze.
Niet lang daarna werd een eigen logo ontworpen, zodat er ook ooit gedacht kon worden aan een heus tenue. Als je immers als groep de weg op gaat, dan zul je als vormgeving herkend moeten worden. Als een van de oprichters van de club, Natascha van Zutphen enthousiast met Wijnald (eigenaar café D'n Dommel) over de plannen spreekt, stelde hij direct een sponsorschap voor. 'Mijn naam op de wielertruien van een club sportieve dames zie ik wel zitten', aldus de uitbater. Iedere rit wordt uiteraard afgesloten met een koffie of een wit biertje op het terras van de café-eigenaar. Maar ook Partyservice De Leijer wilde graag een bijdrage leveren om de dames in eigen beweging te laten fietsen. Hoewel er enige discussie voorafgaat aan de uiteindelijke kleurkeuze, is het eindresultaat prachtig geworden. De dames blij en sponsoren blij. Afgelopen weekend vond de eerste Chasse Patate-dag plaats. Een prachtige uitgestrekte tocht, fijn & zonnig fietsweer, enthousiaste renners en als afsluiting een heerlijke barbecue bij D'Dommel. Op naar de volgende keer!