KV Nijnsel 1 begint goed aan seizoen

Sint-Oedenrode - Na een mooi kampioensfeestje en een welverdiende vakantie is Nijnsel 1 alweer enkele weken haar trainingen gestart. Het is de taak aan coach René van den Wittenboer en zijn team om te laten zien dat zij in de eerste klasse thuis horen. De start werd gemaakt tegen Merselo 1, een onbekende tegenstander voor Nijnsel.

Nijnsel begint vol enthousiasme aan de wedstrijd en binnen enkele minuten viel het eerste doelpunt door een afstandsschot van Dimphy Goverde. Direct antwoordde de ploeg uit Limburg hierop en dit bracht de stand op 1-1. Nijnsel bleef zoeken naar mooie kansen en wist nog drie keer de korf te raken. Merselo gaf nog niet op en benutte een korte kans die de ruststand op 4-2 in het voordeel van Nijnsel zette.

Rust, blijven combineren en de kansen afmaken was de opdracht die Van den Wittenboer zijn team mee gaf. Na een mooie uitgespeelde kans was het Kelly van Kessel die zorgde voor de uitloop. Er kwam meer vertrouwen in het schot en Nijnsel liep uit naar 8-2. Merselo bleef vechten en kreeg in de laatste minuten nog een strafworp, deze werd benut. Eindsignaal klonk en de eerste punten voor Nijnsel waren binnen.