Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Nijnsel op zoek naar doelpunten

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag trad Nijnsel 1 aan tegen vierdeklasser Woenselse Boys uit Eindhoven. Beide teams hadden nogal wat nieuwe gezichten in hun selectie ten opzichte van vorig seizoen. De gasten gingen er in deze oefenwedstrijd met een 0-2 overwinning van door.

De wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar de gasten wisten uiteindelijk twee keer te scoren en dat bleek voldoende voor de drie virtuele punten. Het gebrek aan scorend vermogen brak de gasten dus op. Met het vertrek van Stefan Hulsen die inmiddels zijn draai heeft gevonden bij Nuenen levert Nijnsel toch een 'dikke' twintig doelpunten per seizoen in en dat zul je op een of andere manier moeten compenseren. Trainer Arno Methorst: 'We hebben inderdaad een behoorlijk gewijzigde groep maar constateer met veel plezier dat de jongens erg leergierig zijn. Dat is toch de basis van beter willen worden. Ze realiseren zich dat er nog veel werk aan de winkel is, maar dat ervaren ze eerder als een uitdaging dan een last. We hebben nog een week of vier voor de competitie van start gaat en dan hopen we toch een stuk verder te zijn. De vakanties zitten erop, dus we kunnen nu met een voltallige groep gaan werken.'
Aanstaande donderdag om 20.00 uur speelt Nijnsel haar tweede oefenwedstrijd en wel thuis tegen De Valk uit Valkenswaard. Een ambitieuze eersteklasser die dit seizoen onder leiding staat van Ruud van der Rijt die zijn trainingspak heeft ingeruild voor een coachjas. In de kantine op groot scherm natuurlijk de kraker Frankrijk-Nederland. We zullen zien of het niveau daar nog hoger ligt dan op het hoofdveld van Nijnsel, al valt dat te betwijfelen. Het ziet er alleszins naar uit dat we een mooie en sportieve donderdagavond tegemoet gaan. Petra Kossen en Franka Verhoeven zijn deze avond uw gastvrouw.