Logo mooirooi.nl
Jan (l) en Ton met op de achtergrond het topje van hun mooie kantoor aan de Noordelijke Randweg.   | Fotonummer: 9647ce
Jan (l) en Ton met op de achtergrond het topje van hun mooie kantoor aan de Noordelijke Randweg.
Op de koffie bij...

Flinke groei voor Boxsons Autolease

Sint-Oedenrode - Al zeventien jaar is Ton Pennings directeur van het oer-Rooise bedrijf Boxsons Autolease. Hij heeft het bedrijf van grond af aan op mogen bouwen als een prachtig legokasteel. Inmiddels is hij aan de torens begonnen. De groei van die torens heeft een flinke versnelling gekregen en juist daarom nodigde Ton me uit voor een 'bakkie'. Terwijl collega Jan Giller de koffie in mijn mok laat lopen, begint de directeur met een brede glimlach te vertellen…

Door: Jeroen van de Sande

"Per 1 juli hebben we Van der Heijden autolease uit Uden overgenomen. We zijn in één klap gegroeid van 450 naar 750 contracten. Daardoor staat Boxsons Autolease voortaan op de 47e plek in de Automotive Leasemaatschappij Top 60 en als je in de Top 50 staat, dan tel je mee!" Hij praat nog steeds zoals ik hem ken, bevlogen en vol passie. Niet gek, dit is natuurlijk een prachtige stap. Ik vraag of Boxsons Autolease op zoek was naar een dergelijke explosieve groei. "Niet per se", zegt Ton, ''maar dit kwam op ons pad en was te mooi om te laten liggen. De bedrijven leken namelijk veel op elkaar. Eén van de eigenaren kende ik nog van de opleiding tientallen jaren geleden en hij werkte vrijwel hetzelfde." Als ik vraag naar welke gelijkenissen er dan zijn, weet de directeur dat haarfijn uit te leggen. "Van der Heijden was er - net als wij - vooral voor kleine en middelgrote bedrijven. Daarin is persoonlijk contact heel belangrijk en dat bieden wij onze klanten."
Behalve het klantenbestand heeft Boxsons Autolease ook twee man personeel overgenomen. Zij blijven onder andere contact houden met de klanten die ze al onder hun hoede hadden. Dat collega Jan is aangeschoven is niet toevallig. Jan moet op den duur het stokje over gaan nemen van Ton. "Ik word namelijk ook een dagje ouder", knipoogt de Rooienaar. Het lijkt alsof ze uit hetzelfde hout zijn gesneden. "Het klikte meteen vanaf de eerste ontmoeting", bevestigt Jan mijn gedachte. "We denken hetzelfde over werkwijzen en daarom besloten we al snel om met elkaar in zee te gaan." Jan komt uit Eindhoven en heeft bij een grotere leasemaatschappij veel ervaring op gedaan. "Dit ligt me meer. Bij Boxsons Autolease staan de klanten centraal. Soms komen ze hier letterlijk binnenlopen en dan is het prettig als je ze bij naam kent." Dat zal nu nog niet altijd het geval zijn, merk ik op. Ton springt daar op in. "Dat klopt, maar we zijn volop bezig om ons voor te stellen bij de nieuwe klanten."
"Weet je wat nog meer zo fijn is bij een wat kleiner bedrijf zoals wij?", vervolgt Ton. "We kunnen meteen schakelen. De lijnen zijn kort en Jan en ik kunnen meteen doorpakken wanneer dat nodig is." Jan laat mooie cijfers zien van een klanttevredenheidsonderzoek over Boxsons Autolease. Ook zijn ogen beginnen nu te twinkelen. Loon naar hard werken noemen ze dat. Willen de heren de komende jaren nog groeien? Ton knikt. "We willen richting de duizend contracten, maar té groot willen we niet worden, want dan verliezen we de persoonlijke touch. In leasing vinden wij het belangrijk om persoonlijk aanwezig te zijn." Boxsons Autolease verzorgt uitsluitend zakelijke leasecontracten en daarin is verbazend veel mogelijk. Zo vertelt Jan over flexilease en legt Ton het door hem zelf bedachte etappelease uit. Misschien wilt u ook weten wat dat inhoudt? Dan raad ik aan om eens op de website te kijken www.boxsons.nl of bij Boxsons Autolease binnen te lopen. Ton, Jan en medewerkers gaan u vast en zeker goed helpen. Met glimlach én goede koffie!   

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u zin in Carnaval?Reageren!