De 'crew' van HZZ
De 'crew' van HZZ Foto: Marianne Ketelaars

Rooi krijgt traditioneel Oktoberfest

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het is bijna oktober. In Duitsland kriebelen nu al miljoenen buiken, omdat het traditionele Oktoberfest op de rol staat. Er zijn genoeg Nederlanders die daar een graantje en een biertje van mee willen pikken. Toch kan een lange rit naar Beieren bespaard worden, want ook Sint-Oedenrode krijgt een traditioneel Oktoberfest.

Harmonie Zonder Zaal (HZZ) houdt van gezelligheid. Bovendien staat muziek bij deze club centraal. Een combinatie van die twee wordt daarom vaak gezocht. Tijdens een borrel (hoe kan het ook anders?) werd een Duitstalig plan gesmeed; een traditionelles Oktoberfest op 7 en 8 oktober, op het parkeerterrein van de Ahrend tegenover de Kofferenbar. Dat is het thuishonk van HZZ en eigenaar Toon doet dan ook een flinke duit in zakje.

"Voor de jeugd in Sint-Oedenrode is er ieder jaar al een groot Oktoberfissa, maar ons feest wordt echt traditioneel, met traditionele Duitse muziek. We zijn al vanaf april bezig met organiseren. Het kost veel tijd, maar we kunnen verzekeren dat het een geweldig weekend wordt", vertelt schlagerhobbyist Peter Vogels.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant