Afbeelding

European Amateur Cup

Sport

Sint-Oedenrode - Op 7 mei namen de Rooise Annelieke Stoop en Shaemira Lazize deel aan de European Amateur Cup in St. Lenaarts (België). Als eerste werd gestart in de Hunter Pleasure. Helaas had Shaemira wat last van spanning en werd er een vierde prijs behaald. Daarna startte de Classic Pleasure en gelukkig verliep deze zeer goed waarbij zij de rubriek wonnen en benoemd werden tot Gold Medal Champion Classic Pleasure!

Op 12 augustus werd er wederom afgereisd naar België maar nu naar Spa Francor champs. Er werd gestart in de Aljassimya Farm Amateur Challenge en in de rubriek Senior Mares Exp. Amateur waarbij Shaemira aan de hand werd geshowd, werd een 3de prijs gewonnen. Daarna was het de beurt aan de rubrieken Classic Pleasure en Hunter Pleasure. Annelieke Stoop en Shaemira Lazize waren wederom onverslaanbaar en wonnen de Gold Medal Champion in de Classic Pleasure. De Hunter Pleasure verliep een stuk beter dan de vorige keer en wonnen zij de Silver Medal Champion. Op 13 augustus werd er opnieuw afgereisd maar dan met Ysabella F en haar veulen Amaryllis Lazize. Zij namen deel aan de International C show. Ysabella F won de 4de prijs in de rubriek Senior Mares en haar veulen Amaryllis won de rubriek Hengstveulens! Hiermee was hij geplaatst voor het kampioenschap en werd uiteindelijk benoemd tot Gold Champion Colt foals!

20 augustus vond het AVS Nationaal Kampioenschap in Ermelo plaats. Annelieke Stoop en Ysabella F deden mee aan de Hunter Pleasure om haar Nederlandse titel van vorig jaar te verdedigen. Dit lukt wederom en zijn zij opnieuw Nederlands Kampioen Hunter Pleasure 2017!