Isis en Roos
Isis en Roos Foto: Lisa van de Ven

Back to school!

Algemeen

Sint-Oedenrode - Voor Isis Louweren (12) en Roos van Vilsteren (14) zit de zomervakantie er al weer bijna op. Allebei de meiden zijn net terug van vakantie en mogen nog even genieten van de Nederlandse zon. "Die is er helaas niet zo veel op dit moment, hopelijk wordt dat nog wat beter", zegt Roos. De meiden mogen tijdens de kermis weer naar de middelbare.

Voor Roos is het namelijk het derde jaar dat ze alweer richting het Elde college in Schijndel gaat. Voor Isis wordt dit het eerste jaar dat ze naar het Heerbeeck college in Best fietst. Toch vinden ze het allebei niet zo spannend. "Ik had bij het Heerbeeck een heel fijn gevoel en ik zit in een leuke klas. Ik zal wel wat meer huiswerk krijgen maar dat gaat vast ook wel lukken."
De twee meiden zijn het er over eens dat het belangrijk is wat voor schoolspullen je hebt. "Meiden zijn daar toch mee bezig. Het is leuk om allemaal spullen van dezelfde lijn te hebben en een mooie tas en fiets. Jongens zijn daar wel iets minder mee bezig", vullen de twee elkaar aan.
Volgens Roos is het leuk om de spullen aan het begin van het jaar te kopen maar is het ook leuk om bijvoorbeeld het kaftpapier aan het eind van het jaar er af te halen. "Dan is het jaar voorbij en kun je lekker de vakantie in. Dan scheur je het er vanaf en dat heeft ook een leuk gevoel", lacht de veertienjarige.
Roze en mintgroen & flamingo's zijn in ieder geval iets wat we veel terug gaan zien volgens de meiden. "Maar niet iedereen doet hetzelfde hoor. Iedereen heeft wel iets wat zij zelf het mooiste vindt."

Deze week laten Rooise ondernemers in DMRK zien wat ze in huis hebben rondom Back to School!