Afbeelding
Foto: Jan Roche

"Ik voelde me direct thuis bij Ollandia"

Algemeen

Sint-Oedenrode - Hij heeft een verleden bij Rhode, maar dat waren ze bij Ollandia snel vergeten. Rene Raaijmakers is namelijk altijd van enorme waarde geweest voor de wit-zwarten uit het kleine kerkdorp. Maar aan alles komt een eind. Afgelopen seizoen beleefde de karakteristieke middenvelder zijn laatste seizoen bij Ollandia. Een goede reden om hem eens op te zoeken.

Hoe lang heb je bij Ollandia gespeeld?
"In totaal negen seizoenen. Vanaf het seizoen 2008-2009."

Waarom stapte je destijds over vanuit Rhode?
"Ik heb daarvoor inderdaad altijd bij Rhode gevoetbald, zo´n tien jaar in Rhode 1. Vooral door een hardnekkige liesblessure had ik een minder seizoen en kwam ik dat seizoen een beetje tussen wal en schip. Mijn broer (Marcel) voetbalt nog steeds bij Ollandia, maar dat was de voornaamste reden. Het leek me mooi om nog een paar jaar met hem in een eerste elftal te ballen. Verder kende ik die groep van Bart v.d. Tillaart en Michel van Hoof redelijk goed. Ook werd Sijmen Pijnenburg, die ik goed kende van Rhode A1, het seizoen erop (2008-2009) hoofdtrainer bij Ollandia."

Wat is je mooiste moment bij Ollandia geweest?
"In mijn eerste seizoen werden we ongeslagen kampioen in de zesde klasse. Ook de promotie naar de vierde klasse in 2013 was geweldige om mee te maken, want Ollandia had nog nooit de vierde klasse gehaald."

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant