Afbeelding

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Dat is Bram Rooyakkers nu aan het doen. Iedere dag weer oefent hij zijn skills. Hij wil namelijk verder komen in de sport waar hij zielsveel van houdt: breakdancen. En met verder komen bedoelt hij de top bereiken. Grote wedstrijden dansen in binnen- en buitenland.

Een mooie ambitie voor de bijna zestienjarige Rooienaar. Een ambitie die hij volmondig uitspreekt. Dat het voor hem is weggelegd is wel duidelijk. Enkele maanden geleden werd hij tweede van Nederland in zijn leeftijdscategorie op een belangrijke wedstrijd. Talent heeft hij dus wel. Volgens zijn moeder probeerde Bram op zijn vijfde al op zijn handen te lopen. Bram volgde daarna lessen bij de Odaschool en sportcentrum Van den Oever. Sinds kort traint de tiener echter ook in Den Bosch op een nog hoger niveau. Daar wordt hij met de dag sterker en beter.
Volgens eigen zeggen vindt hij de powermoves het leukst om te doen, "Op je hoofd draaien, het snelle werk. Daar komt veel bij kijken en het is moeilijk", vertelt het talent. In de sport is vooral het voetenwerk heel erg belangrijk. Dat is de basis voor goede moves en hoe strakker je de bewegingen uitvoert hoe meer punten de jury zal toekennen.
Het broertje van Bram, Bas (12), is ook al bezig met de sport en ook hij beschikt over talent. Hij zal nog even moeten wachten om grotere wedstrijden te dansen. Bram kijkt daar echter enorm naar uit. "Zodra ik achttien ben wil ik overal gaan dansen", blijkt hij alvast vooruit. Op dit moment is het zomerstop voor wat betreft de wedstrijden en dat vindt Bram maar niks. Hij heeft nu al zin in de wedstrijden die in het najaar komen gaan. Met zulke gedrevenheid kom je er wel.

Afbeelding