Afbeelding
Foto: Ties van Dooren

Eigen hotel voor Maud Kanters

Algemeen

Meierijstad - Al van kleins af aan droomt Maud Kanters (26) van een eigen hotel. Toen ze begin 2016 het prachtige pand op de Zuidkade 3 in Veghel van binnen zag, was ze direct verkocht. "Ik heb nog een aantal andere panden bekeken, maar wist het eigenlijk meteen. Dit moest hem worden." The Yard, zo gaat het boetiekhotel heten, opent in het voorjaar van 2018 haar deuren.

Door: Ties van Dooren

Na haar schoolcarrière op het Zwijsen College in Veghel ging Maud studeren. Ze haalde haar hbo-diploma en later sloeg ze voor de master Facility and Real Estate Management op de Hotelschool in Maastricht. "Vlak daarna ben ik aan de gang gegaan bij Van de Valk in Eindhoven. De hotellerie is altijd mijn passie geweest. In Eindhoven heb ik veel geleerd en ervaring opgedaan. Ik heb zin om voor mezelf te beginnen."

Lef
Het idee om een eigen hotel in Veghel te beginnen was er al. Ze had alleen nog een laatste zetje nodig. Uiteindelijk kwam dat zetje er toen Maud het pand op de Zuidkade binnenstapte. "Ik was op zoek naar een oud, groot en geschikt pand. Er waren een aantal opties, maar na mijn eerste bezoekje aan dit pand kreeg ik het niet meer uit mijn hoofd. Hier moest The Yard komen", zegt ze stellig. Het herenhuis uit 1863 heeft een fraaie locatie. Het ligt tussen De Noordkade en het centrum in en tegenover de gezellige passantenhaven van Veghel.
Bij een dergelijke aankoop komt een flinke dosis lef kijken. Een hotel in Veghel. Zitten de Veghelaren daar wel op te wachten? "Een dergelijk initiatief is er nog niet. Mensen slapen nu in wat grotere hotels in de omgeving. Het persoonlijke contact is belangrijk. Verder krijgen de kamers een speciale en unieke uitstraling. Het wordt dus wezenlijk wat anders dan de grote hotelketens", legt Maud uit.

Intieme sfeer
Boetiekhotel The Yard wordt een hotel dat een luxueuze, eigenzinnige maar ook intieme sfeer waarborgt. Maud zit vol met ideeën en ook aan enthousiasme geen gebrek. "Dit was het moment om in te stappen. Ik ben jong en zit vol energie. Als ik dit niet had gedaan, had ik er later spijt van gekregen. Daar ben ik heilig van overtuigd."
Ze is blij met de steun van vrienden, familie en wederhelft Dirk Ploegmakers. "Hij steunt me en helpt waar hij kan. Erg fijn."

Bijzondere kamers
Inmiddels is het hele pand gestript. Maud vertelt wat er allemaal in gaat komen. "Er komen negen kamers in: drie superluxe suites, een longstay kamer met eigen keuken (een soort ministudiootje waar mensen langer kunnen vertoeven, bijvoorbeeld twee weken, maar ook een half jaar red.), en vijf 'gewone' suites." Al kun je van gewoon eigenlijk niet spreken. Het worden stuk voor stuk bijzondere kamers. "Geen een kamer wordt hetzelfde. Wel voldoen ze straks allemaal aan dezelfde eisen. Ik wil kwalitatief goede, eigenzinnige en mooie kamers."


The Yard
De naam The Yard is afgeleid van de Engelse woorden yard (tuin) en shipyard (scheepswerf). Een leuke verwijzing naar de passantenhaven aan de voorkant en de ruime, prachtige tuin op het zuiden aan de achterkant van het herenhuis op de Zuidkade. Maud: "Een internationale, originele naam voor een hotel met de tuin als meerwaarde."

Idyllische tuin
Naast de kamers komt er een loungegedeelte en een gemeenschappelijke eetkamer waar ontbijt wordt geserveerd aan tafel. Maud: "Ik serveer het ontbijt, omdat ik dit persoonlijk vind. Er zijn in Veghel genoeg restaurants dus ik vind het niet nodig om ook diners te verzorgen", zegt Maud.
Geïnteresseerden kunnen overigens altijd binnenlopen voor een kop koffie of een glas wijn. "Yes, daar hoef je geen kamer voor te reserveren. De eetkamer is ook te huur voor vergaderingen, lunchafspraken of andere bijeenkomsten. Net als de tuin overigens", zegt ze terwijl ze de ruime tuin inkijkt. "Een echte eyecatcher gaat dat worden. De hele dag zon in een rustieke en idyllische omgeving. Wat wil je nog meer", aldus de 26-jarige Erpse.
De tuin moet vooral tuin blijven. "Er komt geen groot grasveld met een enorme tafel. Het moet wel karakteristiek en bijzonder blijven."

'Toegankelijk voor iedereen'
The Yard gaat zich primair richten op de (internationale) zakelijke markt. "Landelijk staat Meierijstad in de top tien van zakensteden, met The Yard willen wij deze doelgroep bedienen, maar ook de 'dagjesmensen', de gepensioneerden en de bezoekers van De Blauwe Kei zijn straks van harte welkom. De deuren staan voor iedereen open."
Het pand heeft een stijlvolle uitstraling, volgens Maud wordt het een karakteristiek hotel voor de veel eisende reiziger. "Persoonlijk, intiem, verzorgend, eerlijk en down-to-earth. Wij bieden onze gasten straks meer dan alleen een overnachting. In het sfeervolle monumentale herenhuis komen mensen niet alleen tot rust, maar hebben ze ook de mogelijkheid om te ontmoeten, netwerken en te genieten van de gastvrijheid."
Er moet wel nog flink wat gebeuren. Maud lacht: "Dat komt helemaal goed. Begin 2018 openen we de deuren." Zenuwachtig is ze niet echt. "Het is een avontuur. Ik heb er vooral heel veel zin in. Be my guest", besluit Maud.