Bas op kop voor een Spanjaard en een Duitser
Bas op kop voor een Spanjaard en een Duitser

Argo zwemmers in Amstelveen

Algemeen

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag hebben Dana en Roel Janssen deelgenomen aan de open water wedstrijd die gezwommen werd in de Olympische roeibaan 'de Bosbaan' in het Amsterdamse bos.

Dana en Roel hadden zich beiden ingeschreven op de 4000 meter vrije slag, het langste programmanummer van de dag. Voor Roel was deze lange afstand de eerste keer en hij was bij de heren ook veruit de jongste deelnemer. Roel ging te snel van start en moest dit in de 2e helft van de race bekopen, maar door technisch goed te blijven zwemmen en met flink wat wilskracht en doorzettingsvermogen wist hij toch goed te finishen tussen al het geweld van de heren. Dana, al wat meer ervaren op deze lange afstanden zwom een gedegen race. Ze zwom heel constant en wist juist in het tweede deel te versnellen en eindigde mooi in de middenmoot van de dames / senioren klasse.

Hoe ze het voor elkaar hebben gekregen is een raadsel. De start van de dames vond 5 minuten later plaats dan de heren maar toch was het verschil in tijd tussen Roel en Dana over 4000 meter maar 0.07 seconden. Roel had een tijd gezwommen van 1.06.11.52 en Dana 1.06.11.59. De gezwommen tijden waren voor allebei goed voor een persoonlijk- en clubrecord.