Afbeelding
Foto: Henri van Hoorn

Hou van Rooi, hou het mooi!

Algemeen

Sint-Oedenrode - Vorige week plaatste Richard de Visser in DeMooiRooiKrant kanttekeningen bij de gemeente inzake het onderhoud van het openbaar groen en de onkruidbestrijding.    Jawel, het kan altijd beter.

In vergelijking met andere gemeentes ben ik positiever over onze dienst Openbare Werken betreffende het onderhoud, grasmaaien, bladruimen en als het gaat over het schoonhouden van straten en pleinen. Neem als voorbeeld dat daags na Carnaval met man en macht wordt gewerkt om de Markt en de straten, waar de Carnavalsoptochten doortrekken schoon te maken. Ook de bloemen langs de Lindendijk, Corridor en de rotondes zijn een visitekaartje voor onze gemeente
Gelukkig zie je steeds meer inwoners "de mouwen opstropen" om mee te werken aan het schoonhouden van hun woonomgeving, het opruimen van zwerfafval en na een stortbui de straatkolken open maken. Vaak worden deze handelingen zeer gewaardeerd. Slechts enkelen uiten kritiek en vinden dat dit een taak is van de gemeente.

Maar de gemeente: dat zijn wij toch?!

Dus Richard, we zijn het snel samen eens, want door eendrachtige samenwerking kan er veel bereikt worden. Als de gemeente er een tandje bijzet en de inwoners helpen mee komt het wel goed. Dan kunnen we trots zijn op ons Rooi en ook vele bezoekers, vinden  Rooi een echt mooi dorp. Fijn dat wij hier mogen wonen.  

Wim van Kreij - 0413-490400