Ria en Cindy (r) zijn erg blij met de cheque.
Ria en Cindy (r) zijn erg blij met de cheque.

Bijzonder in Rooi bijzonder blij

Algemeen

Sint-Oedenrode - Als twee stuiterballen stonden Cindy en Ria van Stichting Bijzonder in Rooi maandagavond op het podium. De enorme cheque met daarop het immense bedrag van €2500,- knepen ze bijna fijn. Het Roois Tourspel had zojuist weer een Roois goed doel enorm blij gemaakt.

Voorheen was de uitreiking van de eerste drie plekken van het Roois Tourspel het hoogtepunt van de avond. Maar als niemand uit Sint-Oedenrode één van de hoogste drie treden mag beklimmen, dan wordt dat feestje al snel naar de achtergrond verdrongen door de aanwezigen in de zaal. Marc van Uden uit Heesch werd knap tweede én derde. Mia Rooijakkers pakte de eerste plek. Op de inschrijflijst staat Sint-Oedenrode achter haar naam, maar dat klopt helaas niet. De eerste echte Rooienaar op de lijst is F. van Uittert op de vierde plek.
De uitreiking werd dit keer in de grote zaal van De Beurs gehouden. Een prima plek, overzichtelijk, maar het geluid was niet goed genoeg, zodat mensen achterin de zaal de interviews niet goed konden horen. De stem van de grappige presentator Lambert Verhoeven was redelijk duidelijk, maar de zachte stemmen van de dames niet. Dat had deels ook met het rumoerige publiek te maken. Jammer, want het verhaal over Bijzonder in Rooi was reuze interessant. De Stichting laat Rooise kinderen met een beperking sporten beoefenen die ze anders wellicht nooit hadden kunnen beoefenen. Het geld gaat naar een goede bestemming. Ook Hospice Dommelrode kreeg nog een onverwachte verrassing. De organisatie had €600,- over en besloot die te schenken aan dat goede doel.
Aan het slot werd natuurlijk nog de loterij gehouden. Iedereen hield het eigen lotje paraat in de hoop dat die zou vallen op de gloednieuwe wielrenfiets. De weg naar de hoofdprijs toe verliep ook dit jaar weer tergend langzaam. Dat is Stephan de Kruijf vast alweer vergeten, want hij won de blinkende fiets. Volgens eigen zeggen was het alweer twee jaar geleden dat hij gefietst had. Een mooie reden om weer te beginnen…
 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding